Premier League

Barton mégis maradhat a Newcastle játékosa

Bár átadólistára tették, és mindent megtett, hogy okot találjanak a kirúgására, a botrányhős Joey Barton mégis maradhat a Newcastle United alkalmazásában, legalábbis erre utal Alan Pardew menedzser nyilatkozata.

Barton számára van visszaút a Newccastle-beAz egyszeres angol válogatott középpályás többször nyilvánosan kritizálta a Szarkák vezetőségét, amit megelégeltek az egyesületnél, ezért három nappal ezelőtt átadólistára tették. Most úgy tűnik, mégiscsak van visszaút a rendőrséget szinte második otthonának tekintő, a börtönt és a pszichiátriát is megjárt 28 éves középpályásnak.

Barton kedden egyedül edzett, ekkor még úgy tűnt távozik, sőt, ügynöke, Willie McKay is azt állította, hogy többen érdeklődnek ügyfele iránt. A játékos csütörtökön délelőtt "már" a tartalékokkal gyakorolt, később aztán sajtótájékoztatót tartott Alan Pardew, a Szarkák menedzsere, aki kijelentette, hogy "nem zárja be végérvényesen Barton előtt az ajtót".

"Még sohasem zártam be senki előtt az ajtóm, Joeyval sem teszem ezt. Ma a tartalékokkal edzett, és ki tudja, talán hamarosan visszatér az első csapathoz" - célzott az új fejleményekre Pardew.

Barton - szokás szerint - Twitteren reagált mestere szavaira, és hajlott a békülésre: "Megadná nekem valaki Isambard Kingdom Brunel számát?" Nevezett úriember Nagy-Brittania egyik leghíresebb hídépítője volt.