Wolfsburg

A csapatkapitány túl sokat gondolkozott, Magath leváltotta

Zajlik az élet a Wolfsburgnál. A múlt heti első körös kupabúcsú után Felix Magath vezetőedző a napokban arról beszélt, hogy változtatásokra van szükség, és első lépésként elvette Marcel Schäfertől a csapatkapitányi karszalagot, méghozzá igen érdekes indokkal.

"Marcel nagyon felelősségteljes játékos, de túl sokat gondolkozik. Azt hiszem, megkönnyítem azzal a helyzetetét, hogy felmentem a csapatkapitányi teendők alól" - nyilatkozta Schäferről Felix Magath. A szakember a negyedosztályú Leipzigtől a kupában elszenvedett vereség után beszélt arról, hogy változásokra van szükség a csapatnál, de az indoklása azért így is meglepő.

Főleg úgy, hogy maga Schäfer is egyetérteni látszott vele, ő ugyanis arról beszélt a kínos kupabúcsú után, hogy néhány csapattársa nem elég kritikus saját magával szemben, és a szakvezetőhöz hasonlóan nem találta a csapatot a pályán.

"Olyanok voltunk, mint egy egyénekből álló csoport, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mit akar tőlük az edző" - nyilatkozta a hátvéd.

Úgy tűnik, Magath leginkább őt okolta azért, hogy az együttes nem állt össze, és egy új csapatkapitányra bízná a vezetést. Német szakemberek szerint a brazil Josué, a svájci kapus, Benaglio vagy az újonnan igazolt, de rutinos, és a Bayernben a vezetőedzővel már együtt dolgozó Salihamidzic a pozíció várományosai.