Kézilabda

Kovács, Hajdu vagy Böhn lehet a női kapitány - sajtóhír

A magyar női kézilabda-válogatott éléről a németek ellen elveszített vb-selejtező után mondott le Mátéfi Eszter, és lassan időszerűvé válik az új szövetségi kapitány kinevezése. A kezi.hu értesülései szerint Kovács Péter, Hajdu János vagy a norvég Karl Erik Böhn futhat be a posztra.

A három jelölt közül Kovács Péter neve már többször felmerült a női és a férfi válogatott kapcsán is a múltban, sőt, Mátéfi Eszter kinevezése előtt sokan őt tartották a legfőbb esélyesnek. Akkor nem őt választotta a szövetség, de úgy tűnik, ezúttal is van még esélye a véghajrában is. Ő legutóbb a román Valceánál dolgozott, ahonnan januárban, meglehetősen furcsa körülmények között távolították el.

Hajdu János kézilabda edző a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként a pekingi olimpián 2008-ban

Hajdu János már volt női és férfi szövetségi kapitány is, a női csapat vele érte el a pekingi olimpián a 4. helyezést. Eddig azonban leginkább beugróként számoltak vele, és korábban ő maga is úgy nyilatkozott, hogy a szakmai igazgatói feladatok, amiket Peking után ellátott, közelebb állnak hozzá, mint a csapatok közvetlen irányítása.

A harmadik név a kalapban Karl Erik Böhné, aki a frissen Győrbe szerződött Heidi Löke élettársa, és akit pont azért rúgtak ki a Larviktól, mert segített Löke ideigazolásában. Böhn 126-szor volt válogatott, a Larvikkal pedig ötször volt norvég bajnok, egyszer KEK-győztes, és egyszer a BL elődöntőjébe is eljutott.