Gálamérkőzés

Gólszegény gálamérkőzésen nyert az AS Roma

  • MTI
megosztom

A várakozásoknak megfelelően Luis Enrique, az AS Roma új vezetőedzője a legerősebb összeállításban küldte fel csapatát a Puskás Ferenc Stadionban, így a három 2006-os olasz világbajnok, a kapitány Francesco Totti, Simone Perrotta és Daniele De Rossi, valamint az új igazolások, az argentin Gabriel Heinze, valamint a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelonától igazolt tinisztár, Bojan Krkic is ott volt a kezdő tizenegyben. Természetesen a Roma rohamairól szólt az első félidő, főként Krkic veszélyeztetett többször is, a támadó előbb egy szóló végén adott be középre, majd egy távoli lövéssel a felső lécet találta telibe.

Fotó: Kollányi Péter
A fennállásuk 100. évét ünneplő angyalföldiek (1911. március 16-án alapították a klubot) egyetlen egyszer tudtak helyzetet kidolgozni, ekkor Simic tette bele a lábát egy szögletbe. Az első félidőben végül nem született gól, az azonban jól látszódott, hogy míg a Roma az Európa Liga-selejtező 4. fordulójára, valamint a Serie A augusztus 28-i rajtjára készül, addig a Vasas első három mérkőzését elveszítette a bajnokságban.

A fordulást követőn beindult a "cseredömping", így a 60. perc után a magyar drukkerek többségének minden bizonnyal csak Rodrigo Taddei, valamint David Pizzaro neve lehetett ismerős az AS Romából, ennek ellenére megszerezték a vezetést a vendégek, Federico Vivivani volt eredményes távolról. Lövése két Vasas-játékoson is irányt váltott. A hazai együttesnek már az átalakult olasz csapat ellen sem volt sok esélye, és az eredmény nem változott.

Élő közvetítésünket itt olvashatod el.

megosztom