Rögbi

Felháborodást okoztak az új angol imezek

Címkék:

Az angol rögbiválogatott ma mutatta be új mezeit, melyeket a kora ősszel Új-Zélandon megrendezendő rögbi vb-n fognak viselni. A fekete idegenbeli mezek azonban nem nyerték el a házigazdák tetszését.

Az Új-Zélandi rögbiválogatott immár 127 éve büszkén viseli fekete rögbiszerelését (All Blacks-nek is hívják őket), amelyhez hasonló viselete eddig egyetlen országnak sem volt. Most azonban az angol rögbiválogatott is előállt egy "all-black" mezzel, és ez egyáltalán nem tetszik az új-zélandiaknak.

Bár mielőtt a mezek elkészültek volna, a britek engedélyt kértek az új-zélandi rögbiszövetségtől a csupa fekete mezek bevezetésére és meg is kapták azt, most úgy tűnik, a szigetországok között megromolhat a viszony az új szerelés miatt.

Új-Zéland miniszterelnöke, John Kay például azt nyilatkozta, hogy az angol csapat egy rakás pózer, és csak egy olyan gárda létezik, amely büszkén viselheti a fekete mezt. Több maori vezető is azért lobbizik, hogy levédjék a fekete színt, ily módon megelőzvén, hogy más országok hasonló mezt készíttethessenek.

Az ügy azonban már eldőlt, és Anglia minden bizonnyal szerepelni fog fekete idegenbeli mezében a 2011-es új-zélandi rögbi vb-n.

Egyébként az angol futballválogatott is "befeketedik" mostantól idegenben; a nemrég bemutatott válogatott focimezek a kék gallértól eltekintve szintén teljesen feketék.