Férfi kézilabda

A tatabányai fiatalok jól haladnak a beilleszkedéssel

Túl van az első felkészülési mérkőzéséin a Tatabánya-Carbonex csapata, melyben újra pályára lépett a legfiatalabb Iváncsik-fivér, valamint a Dunaferrtől igazolt Takács Bence is. Debre Viktor megfiatalított együttese sokra viheti a következő szezonban is, noha a magyar bajnokság - az MKB Veszprém mögött -  még az elmúlt évekhez képest is kiegyenlítettebbé válhat.

A tavalyi szezonban elért negyedik hely ugyan megfelelt a tatabányai klubvezetők szezon előtti célkitűzéseinek, de a Carbonex-szimpatizánsai a két évvel ezelőtti bronzérem után bizonyára csalódással fogadták kedvenceik szereplését.

A klubvezetés azonban tovább halad a megkezdett úton és folytatja a csapatépítést, ennek szellemében az idei nyáron több komolyabb változáson is átesett a Tatabánya. A számos távozó mellett természetesen sok új érkező is van a csapatban, és a magyar sport szempontjából örömteli, hogy öt magyar junior-válogatott játékossal is megállapodott a Carbonex.

A hétvégén az FTC-PLER együttese elleni felkészülési mérkőzésen pályára léptek a junior vb-ről hazatért fiatalok is, köztük Iváncsik Ádám és Takács Bence. Utóbbi első ízben húzta magára a Carbonex szerelését. 

"Elég furcsa volt, de nagyon örülök, hogy jól fogadtak a társaim. Korábban nagyon sok meccset játszottunk egymás ellen – mondta a másodosztályba visszazuhant Dunaferrtől érkezett Takács Bence      (23) a tatabányaiak hivatalos honlapjának. A 2009/2010-es kiírásban a mostani és egykori együttese óriási csatát vívott a 3. hely megszerzéséért -  nem Takácson múlt, hogy az újvárosiak lecsúsztak a dobogó legalsó fokáról.

A legkisebbik Iváncsik-testvér, a 21 éves Iváncsik Ádám a tavalyi szezont kölcsönjátékosként az újonc Pécs alakulatánál töltötte, de a 2011/2012-es idényt újra Tatabányán kezdi meg.

"Nekem nem új ez a közeg, hiszen mindenkit ismerek. Nagyon jó érzés volt újra együtt lenni a többiekkel. Szerintem nagyon jó lesz a Carbonex, remélem meglepetést fogunk okozni ezzel a megfiatalodott csapattal." mondta a balszélső. 

A Budapest Bank Liga első fordulóját szeptember 4-én rendezik meg, a Tatabánya hazai pályán a várhatóan a bennmaradásért harcoló Orosháza csapatát fogadja majd.