Búvárúszó-vb

Senánszky Petra világcsúccsal világbajnok

  • MTI

Senánszky Petra 200 méteres uszonyos gyorsúszásban aranyérmet szerzett a hódmezővásárhelyi 16. uszonyos és búvárúszó-vb második napján, melyen még egy ezüst- és három bronzérmet is begyűjtöttek a hazai versenyzők.

Senánszky a vasárnapi fináléban ráadásul világcsúcsot ért el, 1:45.29 percre javítva az eddig is általa tartott rekordot.
   
"Természetesen kőkeményen hajtottam az első helyért, de nem gondoltam volna, hogy világcsúcsot javítok. Az utolsó hosszra rendesen elfáradtam, de a fantasztikus világrekord hamar elfelejtette velem a kimerültséget" - mondta a világbajnok. Ugyanebben a számban Stier Lilla bronzérmes lett.
   
Férfi 800 méteres búvárúszásban is jól szerepeltek a magyarok: a Világjátékok-bronzérmes Kanyó Dénes a második, Vilhelm Szilárd pedig harmadik lett. Kanyó a 400 méteres uszonyos úszásban is fináléba jutott, melyben végül negyedik lett.
   
A férfi 50 méteres uszonyos gyorsúszásban Szenes Mátyás szerzett bronzérmet. A férfiak 1500 méteres uszonyos úszásában Dimák Dávid a 4., Németh Dávid pedig az 5. helyen zárt.