Újpest

Ezt a sportágat nem edzésre játsszák - Mészöly Géza

Az újpesti tréner szerint az edzéseken teljesen más arcát mutatja a csapat, de a mérkőzéseken alig-alig akad helyzetük.

Mészöly Géza nem lehet elégedett az újpesti rajttal

Az Újpest Siófokon is vereséget szenvedett az OTP Bank Liga 3. fordulójában, így továbbra is pont nélkül áll Mészöly Géza együttese. A vezetőedző szerint a legnagyobb gond, hogy helyzeteket sem tudnak kialakítani.

"Két vereség után jöttünk Siófokra, és rögtön az első percben hátrányba kerültünk… Nem a legjobb forgatókönyv, ráadásul a szünet előtt közvetlenül kaptunk még egy gólt. A második félidőben hiába volt nálunk többet a labda, egyszerűen nem tudtunk helyzetet kialakítani. A második gól elvette a játékosok önbizalmát, és összességében gyenge teljesítményt nyújtottunk, gratulálok a Siófoknak. Az alapprobléma, hogy nagyon kevés helyzetet alakítunk ki, és amikor lehetne szerencsénk, akkor kifejezetten balszerencsések vagyunk. Az edzéseken teljesen más arcát mutatja a csapat, annak alapján sokkal eredményesebben kellene futballoznunk, de ezt a sportágat sem edzésre játsszák..." - jegyezte meg a lila-fehérek trénere az újpestfc.hu-nak.
 
Ifj. Mihalecz István, a Siófok trénere elismerte, jó időben szerezték meg a gólokat.

"A mérkőzés kulcsmomentuma az első percben szerzett gólunk volt. Az előny önbizalmat adott a játékosoknak, és végig kézben tartottuk a meccset, és több nagy helyzetet is kialakítottunk. Jókor jött a második találatunk, a második félidőben pedig gyakorlatilag „lehoztuk a meccset”. A legfontosabb tanulság, hogy nem vagyunk még „nagybetűs” jó csapat, de jobb csapat lettünk…" - mondta a fiatal szakember.