Felkészülés

A Manchester City nyerte a Dublin Super Cupot

Az ír ligaválogatott után az olasz Internazionalét is legyőzte a Manchester City, ezzel elhódította a Dublin Super Cupot. Az ír fővárosban rendezett négycsapatos torna vasárnapi mérkőzésén 3-0-ra verték a kékmezesek a kék-feketéket.

A Manchester City nyerte a Dublin Super Cupot

A találkozónak pikáns színezetet adott, hogy Roberto Mancini, az angolok menedzsere korábban 2004 és 2008 között az Inter irányította, többek között három scudettót nyertek vele a Nerrazurrik, és Mario Balotelli is Milánóból igazolt Manchesterbe.

Éppen a botrányhős csatár szerezte meg a vezetést a Citynek, egy szöglet utáni fejessel az első játékrész hajrájában. A második félidő legelején Edin Dzeko duplázta meg az angolok előnyét.

Az olaszok kétgólos hátrányban felpörögtek ugyan, de nem tudták bevenni Joe Hart kapuját, és a hajrában Adam Johson is betalált.

A Dublin Super Cup elnevezésű négycsapatos tornát Manchester City nyerte meg, a Celtic, az Inter és az Ír ligaválogatott előtt.

Felkészülési mérkőzés - Dublin Super Cup
Internazionale-Manchester City 0-3 (0-1)
Dublin, Aviva Stadion, vezette: David McKeon (ír).
 
INTERNAZIONALE: Júlio César - Ranocchia, Chivu, Caldirola (Natalino, 69.) - Bianchetti, Sztankovics, Sneijder (Santon, 76.), Crisetig (Muntari, 26.) - Álvarez (Pazzini, 64.), Eto'o, Pandev (Castaignos, 52.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini.
Cserepad: Castellazzi, Orlandoni, Samuel, Faraoni, Santon, Natalino, Mariga, Muntari, Pazzini, Castaignos.
 
MANCHESTER CITY: Hart - Richards, Lescott, Kompany, Kolarov (Rekik, 87.) - Yaya Touré (Suárez, 88.), De Jong - Milner (Johnson, 80.), Silva (Barry, 80.), Balotelli (Wright-Phillips, 75.) - Dzeko. Menedzser: Roberto Mancini.
Cserepad: Taylor, Boyata, McGivern, A. Johnson, Barry, Wright Phillips, Guidetti, Suárez, Roman, Scapuzzi, Razak, Rekik.
Gólszerző: Balotelli (45+1.), Dzeko (46.), Johnson (93.)