NB I

Könnyed bajnokverés Kaposváron

A Kaposvári Rákóczi a szerb Milan Perics duplájával 2-0-ra győzte le az enerváltan futballozó Videoton együttesét.

A Videotonnak esélye sem volt a pontszerzésre„Biztos vagyok abban, hogy ismét eseménydús mérkőzést fogunk játszani, miként abban is hiszek, hogy megnyerjük majd a találkozót, hiszen számunkra most roppant fontos minden siker, a Videotonnak ugyanis bizonyítania kell a tudását a magyar bajnokságban” - nyilatkozta André Alves, a Videoton támadója a mérkőzés előtt.

Több érdekességet is fel lehetett fedezni a vendég Videoton összeállításában, Nagy Dániel, Polonkai Attila és Elek Ákos is csak a cserepadon kapott helyet. Sisa Tibor a gólerős Dzsavadnak adott maga mellett helyet, elől csak Kulcsár Kornél rohamozta a fehérváriak kapuját. A Videoton kezdett jobban, fölényben futballoztak a vendégek, ám az első helyzet Perics előtt adódott, aki Pavlovics fejeséről maradt le centikkel. A 14. percben Perics már nem hibázott: Kulcsár Kornél bal oldali szabadrúgása után a bal sarokba csúsztatta a labdát (1-0).

A gól megfogta a Videotont, a Kaposvár pedig vérszemet kapott, újabb gólokat szerettek volna szerezni Sisa Tibor fiai. Fél órát követően a szakadó esőben Gujics próbálkozott szabadrúgásból, ám Tujvel fogta a lövést. A Videoton részéről Sándor is távoli lövéssel próbálkozott, ám Hajduch védeni tudott. Így nem született több gól az első félidőben, maradt az 1-0-s hazai vezetés.

A második játékrészre Paulo Sousa cserélt: Walter Lee helyén az eddig pihentetett Elek Ákos lépett pályára. Egy óriási védelmi hiba után Perics vitte a labdát egyedül a kapusra, de gyenge megoldást választott, így hárítani tudott Tujvel. Egy percre rá ismét a kaposvári légiós került ordító helyzetbe Lipták hibája után, de ugyanúgy elhibázta a helyzetet. Fél órával a vége előtt a Videoton portugál támadója, Brandao is pályára lépett. Úgy tünt a felázott talajhoz jobban tudnak alkalmazkodni a Rákóczi játékosai, gyorsabban mozogtak, mint a fehérváriak. A 69. percben Kulcsár jobb oldali beadása üresen találta Pericset középen, aki tíz méterről nagy gólt lőtt a fe3lső sarokba (2-0).

Hét percre rá Perics triplázhatott volna, de egy látványos támadás végén jobb oldalról a hosszú sarok mellé pörgetett. A 79. percben a Videoton legnagyobb helyzetét hagyta ki Brandao, de Hajduch hatalmas bravúrral védett, amibe bele is sérült. A címvédő már hiába rohamozott, még szépítésre sem futotta az erejéből, így a Kaposvár megérdemelten nyerte meg a találkozót.

OTP Bank Liga
3. forduló
Kaposvári Rákóczi-Videoton 2-0
Gólszerző: Perics (14., 69.)