NB I

Kiütéses Honvéd-győzelem a gyenge Vasas ellen

Az OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati nyitómérkőzésén a Budapest Honvéd 4-0-ra kitütötte az ezúttal is pocsékul futballozó Vasas-Híd csapatát.

A legutóbbi fordulóban a Honvéd 4-2-es győzelmet aratott a Haladás vendégeként, a Vasas viszont hazai pályán szenvedett vereséget az újonc Pécs együttesétől. A két fővárosi csapat találkozóján a hazaiak voltak az esélyesek, noha Kispesten több, mint hat évvel ezelőtt nyertek a Vasas ellen.

Az első igazán komoly lehetőség a hazaiak előtt adódott, a 13.percben Danilo remek labdával indította a 16-os jobb oldalánál Abbast, aki miután otthagyta védőjét éles szögből kapura lőtt, de Ilizi bravúrral szögletre tisztázott.Alig egy perccel később azonban már a szlovák kapus sem tudott menteni: bal oldali szöglet után Botis fejelte középre a labdát, Debreceni fejjel azonnal kapura továbbította azt, majd Kulcsár szerencsétlen mozdulattal ért a labdába - szintén fejjel -, és az a kapuban kötött ki (1-0).
Néhány perccel később Danilo lódulhatott meg egyedül a Vasas kapujára, de Mileusznics nagy bravúrral utolérte, és becsúszva szerelte is a hazaiak támadóját. A szerb védőt hasonló szituáció után állították ki Debrecenben, ám ezúttal a játékvezető jól döntött, mikor nem fújt a sípjába. Sokáig eseménytelenül teltek a percek, majd szinte a "semmiből" újabb gólt szerzett a Honvéd. Németh Norbert a 43. percben egy baloldali szögletet röviden fejeltek ki az angyalföldi védők, és a tavaly még a piros-kékeket erősítő Németh takarásból mintegy 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (2-0).

A folytatásban Komjáti András cserékkel próbálta meg felrázni a csapatát, de a Vasas ezene a napon támadásban harmatgyenge teljesítményt nyújtott. Az eredmény birtokában a hazaiak nem erőltették a támadásokat, gyenge iramú és színvonalú találkozót vívott egymással  a két fővárosi alakulat. A hajrában  Lovrics hagyta volna ott a 16-oson belül Katonát, aki hátulról buktatta, így a 11-es pontra mutatott.  A brazil Danilo állt a labda mögé, és magabiztosan, félmagasan a kapu jobb oldalába lőtte a labdát (3-0). Rá egy percre rá a Vasas emberhátrányba került, Mileusznics a 83. percben második sárga lapja után kénytelen volt idő előtt zuhanyozni. A kegyelemdöfést az ex-angyalföldi Németh adta meg a vendégeknek: Tchami kapott labdát a jobb oldalon majd miután lefutotta Kulcsárt visszagurítására Németh érkezett és a hálóba passzolt (4-0)

A Budapest Honvéd második győzelmét szerezte meg, ráadásul akárcsak Szombathelyen, ezúttal is négy gólt szereztek Supka Attila fiai. A Vasas ugyanakkor továbbra sem tud pontot szerezni, három mérkőzés alatt 11 gólt kaptak és csupán hármat szereztek az angyalföldiek.

OTP Bank Liga 3. forduló
Budapest Honvéd - Vasas-Híd 4-0 (2-0)
Bozsik-stadion, 1500 néző , Játékvezető:: Oláh Gábor
Bp. Honvéd: Kemenes - Lovric, Debreceni, Botis, Novak - Abass (Hidi 52.), Akassou, Németh N., Tchami - Délczeg (Vernes 41', Hajdú 62'), Danilo Vezetőedző: Supka Attila
Vasas: Ilizi - Polényi (Simek 57.), Mileusznics, Kovács, Katona - Kulcsár, Bakos, Arszics (Bárányos 46'), Jokics - Simic, Honma (Beliczky 68') Vezetőedző: Komjáti András
Gólszerző: Kulcsár 14' - öngól, Németh 45', 88' - büntető, Danilo 82' - büntető
Sárga lap: Németh 70', Danilo 75', Lovric 75' ill. Kulcsár 28' , Mileusznics 70' Katona 72'
Piros lap: Mileusznics 83'