Magyar Nagydíj

Éjszakai rohammunkának köszönhető Vettel pole-ja

Mint köztudott, a csapatoknak egy szezonon belül négyszer van lehetőségük arra, hogy az általános szabályzatot"megszegve" éjszaka is dolgozzanak valamelyik autójukon. A Red Bull a pénteki nap után elérkezettnek látta erre az időt, és Sebastian Vettel autóján az est leszállta után is bőszen munkálkodtak a szerelők. Mint kiderült, nem hiába.

Könnyen meglehet tehét, hogy Vettelt éppen a Red Bull "joker-játéka" jutatta vissza a csúcsra - a legtöbb szakember szerint ugyanis, ha nincsen a rohammunka, a német bajnokaspiráns nem tud hirtelen a lista élére vágni, megelőzve a hétvégén addig egyeduralkodó Hamiltont.

Ki tudja, még az is meglehet, hogy Mark Webber a csupán Vettelt érintő gondoskodás hatására fogalmazott úgy az időmérő edzés után, hogy "nem tudom, honnan szedte ezt az időd Sebastian. Én nem lettem volna erre képes, az biztos."

Lewis Hamilton sem nagyon értette a helyzetet, hiszen pénteken még úgy tűnt, Vettelnek esélye sincsen megszerezni a pole-t a jó formában futó McLarenek és Ferrarik elől.

"Ki tudja, honnan, de szereztek egy kis tempót. Így is csodálatos érzés azonban elfoglalni a második kockát, főleg úgy, hogy tudom, a hátam mögül a csapattársam indul majd. Ez bizonyítja, nagyon erősek vagyunk"

Vettel természetesen nem is felejtett el köszönetet mondani a szerelőknek kemény éjszakai munkájukért, és az ennek okán megvalósulható pole pozícióért.

"Nagyon köszönöm a srácoknak, akik egész éjjel azon dolgoztak, hogy nekem könnyeb legyen a mai napon. Alig aludtak valamit, csodálatos munkát végeztek, hálás vagyok nekik. Sokkal magabiztosabbnek érzem magam most, hogy látom, és érzem: jó irányba mozdultunk el, működnek az elképzeléseink."