Gyulai István Memorial

Campbell-Brown örülne, ha megjavítaná Ottey rekordját

  • MTI

Nem az elsődleges célja, de elképzelhetőnek tartja, hogy megdönti példaképe, Marlene Ottey Magyarországon futott 22.16 mp-es idejét a női 200 méter kétszeres olimpiai bajnoka, Veronica Campbell-Brown a szombati Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon.

"Az elsődleges célom mindig az, hogy jól, gyorsan fussak, s a nézők jól szórakozzanak, de persze örülnék, ha Ottey eredményét túlszárnyalnám - mondta a leggyorsabb magyarországi női 200-as időről a pénteki budapesti sajtótájékoztatón a 29 éves sprinter. - Mindig felnéztem rá, ő volt számomra a példakép."
   
Az olimpiát 200-on, világbajnokságot viszont 100 méteren nyert vágtázó sem a Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő viadallal, sem az augusztus végén kezdődő tegui világbajnoksággal kapcsolatban nem akart jóslásokba bocsátkozni. Viszont kijelentette, mindig az a legfontosabb, hogy jól fusson.
   
"Természetesen mindig tudom, kikkel versenyzek, de nem foglalkozom különösebben a riválisokkal, nem befolyásol ki fut előttem, vagy mögöttem, a lényeg, hogy az elképzeléseim szerint tudjam le a távot" - mondta a vb előtti utolsó versenye előtt álló Campbell-Brown arra a kérdésre reagálva, hogy befolyásolja-e az a tény, miszerint a 400-as világbajnokkal, az amerikai Sanya Richards-Ross-szal kell összecsapnia szombaton.
   
Az amerikai sprinter - ezzel szemben - beszélt a jamaicai futóról, méghozzá kifejezetten elismerően. "Természtesen az időeredmény és a győzelem fontos egy ilyen viadalon is, azonban Veronica elképesztően gyors idén, 100-on 10.70 mp-et futott, így az a célom, hogy tartani tudjam vele a lépést" - mondta a 26 éves Richards-Ross.
   
Az utóbbi évek első számú női 400-asa pénteken délután próbálja majd ki a Puskás Ferenc Stadion rekortánját, s mint elmondta, édesapja kifejezetten irigy most rá, mivel ő a labdarúgás nagy rajongója, s szívesen eljött volna a legendás magyar futballistáról elnevezett arénába.
   
A viadal egyik legnagyobb sztárja a dél-afrikai Oscar Pistorius, a többszörös paralimpiai bajnok sprinter, akinek néhány hete sikerült olimpiai A szintet futnia 400 méteren, így minden bizonnyal rajthoz állhat majd a londoni játékokon.
   
"A 45.07 mp-es idő egészen kiváló, de azt látni kell, hogy akkor Olaszországban minden a lehető legjobban alakult, úgy, ahogy csak a legritkább esetben. Jó volt a pálya, az idő, az ellenfelek nagyon húztak az elején, ráadásul előtte tökéletesen ki tudtam magam pihenni, a táplálkozás is rendbe volt, azaz minden stimmelt - mondta Pistorius. - "Most nem is gondolkodom azon, hogy továbbjavíthatom ezt az időt, sokkal inkább az a célom, hogy stabilan képes legyek 45.50 mp körül futni."
   
A pekingi olimpia előtt a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel "vívott elhúzódó harcáról" Pistorius elmondta, hogy már lezárta az ügyet, s az IAAF-fel az utóbbi időben kifejezetten jó a kapcsolata, így ez már a múlté.
   
Pistorius - mint elmondta - eddig sem érzett a versenytársak részéről hátrányos megkülönböztetést a művégtagjai miatt, s úgy látja, most még jobban tisztelik, hogy 45.07 mp-et futott. Ez az idő a 14. a világranglistán, ám világbajnoki szereplésével kapcsolatban nagyon óvatosan fogalmazott: "Nagyon jó lenne persze elődöntőt futni, de a negyeddöntőnek látom reális esélyét."