Magyar Nagydíj

Maximálisan meg vagyok elégedve a pályával - Charlie Whiting

Noha a mostoha időjárás miatt sokan féltek attól, hogy az FIA által kért módosításokkal nem fognak elkészülni a mogyoródi pályán a 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíj kezdetére, a csütörtök délelőtti hivatalos technikai átadáson kiderült, az aggodalmak feleslegesnek bizonyultak. Charlie Whiting versenyigazgató abszolút elégedetten nyilatkozott a felújításokról, a pálya állapotáról, így a Hungaroring hivatalos technikai átvétele megtörtént.

Charlie Whiting (jobbra) és Gyulay Zsolt a csütörtök délelőtti hivatalos technikai átadáson

A szervezőktől kapott tájékoztatás szerint az utolsó akadály is eltűnt a hétvégén rendezendő 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíj elől, hisz Charlie Whiting versenyigazgató hivatalosan is átvette a pályát Gyulay Zsolttól, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójától. A két vezető a zuhogó esőben közösen tekintette meg a felújított pályarészeket, és az F1 egyik legnagyobb szakmai tekintélye elragadtatással beszélt a mogyoródi ring új állapotáról.

"Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, hisz a magyar fél mindenben maximálisan elvégezte az FIA által kért módosításokat. A három bukótér aszfaltja első osztályú, de ugyancsak a legnagyobb elismeréssel beszélhetek a többi felújításról is. A pálya hivatalos technikai átvétele megtörtént, most már jöhetnek a főszereplők" – jelentette ki Charlie Whiting, aki gratulált Gyulay Zsoltnak az elvégzett munkához.

A Hungaroring Sport Zrt. első embere nagyon örült az elismerő szavaknak, és kijelentette, minden olyan dolgozó, aki részt vett a munkálatokban, kiérdemelte ezt a kézfogást. "Hosszú idő után most végeztünk el komolyabb felújítást a pályán. Büszkeséggel tölt el, hogy ismét bebizonyosodott, világszínvonalon tudunk eleget tenni minden igénynek" – mondta boldogan az elnök-vezérigazgató.

Külön örömét fejezte ki, hogy a Magyar Turizmus Zrt.-vel kötött megállapodás értelmében a cég 250 négyzetméteres logóját jól láthatóan két helyre is felfestették az aszfaltra. "Ezt a két logót a pálya első és második kanyarjában minden körben jól lehet majd látni, és így a Hungaroring ezzel is hozzájárul az országimázsunk építéséhez szerte a világban. Természetesen szeretnénk más módon is megnyerni a külföldi turistákat, szurkolókat, hogy máskor is látogassanak el hazánkba, így a versenyhétvége alatt például több tízezer, Magyarországot bemutató prospektus kerül szétosztásra" – fogalmazott Gyulay Zsolt.

A világ egyik legnépszerűbb sporteseményén ezzel végre a hazai szervezők is maximálisan megpróbálják kihasználni az országimázs építési lehetőségeket.