Úszó-vb

Az úszóversenyek magyar főszereplőinek a nyilatkozatai

  • MTI

Cseh László nagyon örül a bronzérmének, Jakabos elmondása szerint nem vehette fel a versenyt a kínaiakkal, Mutina pedig megígérte, Londonban ismét ők lesznek a legjobb európai váltó.

Jakabos Zsuzsa óriási egyéni csúcsot úszott - Fotó: MTI 

Cseh László bronzérmet szerzett 200 méter vegyesen a sanghaji vizes világbajnokság úszóversenyeinek csütörtöki napján.

"Nagyon örülök az éremnek, az időeredményemnek azonban már nem annyira, jobbat vártam. Igaz, az egyéni csúcsommal sem kerültem volna előrébb. A végét nagyon meghajtottam, mert a brazil jócskán előttem járt, a hajrám most ennyire volt elegendő. A vb-bronz mindenesetre mentálisan jót tesz, remélem, hogy fel fog dobni a 400 vegyesre" - mondta Cseh László.

Jakabos Zsuzsanna hatodik helyen végzett 200 méter pillangón a sanghaji vizes világbajnokság úszóversenyeinek csütörtöki napján.

 "Nagy egyéni csúcsot értem el, ennyit tehettem, a kínaiakkal nem vehettem fel a versenyt. Most gyorsan szusszanok egyet, mert jön a váltó a lányokkal" - nyilatkozta Jakabos.

A Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna összeállítású stafétának a dobogós helyekre nem volt esélye, ám az utolsó ember, a 200 pillangón alig egy órával korábban hatodik Jakabos a hajrában nagyon közel volt ahhoz, hogy megelőzze francia riválisát. Végül azonban kevéssel elmaradt tőle, így a váltó 7:52.39 perces eredménnyel az ötödik helyen ért célba. A váltó első embere, Mutina Ágnes így nyilatkozott a döntő után:

"Személy szerint négy tizeddel gyengébbet mentem, mint egyéniben, de a négyesünk összességében jó volt, már csak azért is, mert a 2009-es római vb 6. helyéhez képest egyet előreléptünk. Igaz, ezúttal a franciák megelőztek bennünket egy kevéssel, így most a második legjobb európai csapat lett itt Sanghajban a miénk, de ígérhetem, jövőre megint mögöttünk végeznek."