Európa Liga

A Paks a skótok ellen újabb bravúrra készül - nálunk élőben is

Az egyetlen talpon maradt magyar kupacsapat vezetőedzője, Kis Károly szerint a kulcs az lesz, hogy sikerül-e felvenni a Hearts lendületét az Európa Liga-selejtezőben.

A Paksnak minden erejét össze kell szednie a Hearts ellen

Július végére csupán egyetlen magyar csapat maradt életben a nemzetközi kupákban, mégpedig a Paksi FC. A Tolna megyei együttes az előző Európa Liga-fordulóban óriási bravúrral, az előzetesen sokkal erősebbnek vélt Tromsö csapatát ütötték ki. A hazai pályán elért 1-1-es döntetlen után idegenben tudtak 3-0-ra nyerni, ezzel tulajdonképpen simán, 4-1-es összesítéssel kerültek  a következő körbe. Ahol a skót Hearts vár rájuk, amely hétvégén bravúros döntetlent ért el bajnoki mérkőzésen a Rangers otthonában. Kis Károly tabítványai ezzel szemben sima, 4-0-s vereséget szenvedtek a Videotontól. A vezetőedző szerint a lényeg, a köncentráció lesz.

"Döntő momentuma lesz a mérkőzésnek, hogy tudunk-e olyan dinamikusan, lendületesen játszani, mint ellenfelünk - kezdte a paksifc.hu.nak Kis Károly - Valamint az is sokat fog számítani, hogy tudunk-e végig száz százalékosan koncentrálni. Egy kihagyásunk sem lehet, egy pillanata sem lehet a meccsnek, amikor nem teljesen koncentrálunk. Nagyon jó csapat ellen fogunk játszani, nem véletlenül lettek a skót bajnokság bronzérmesei.

A szakember kiemelte, a párharc egyértelmű esélyese a skót együttes, ennek ellenére nem szabad feltartott kézzel kivonulniuk a székesfehérvári pályára.

"Rendkívül gyors játékosaik vannak, valamint tele vannak különböző nemzetiségű válogatott játékosokkal, köztük ír, ugandai és marokkóival. Nekünk már a mérkőzés elején fel kell vennünk azt az iramot, amit várhatóan diktálni fognak. A rögzített játékhelyzetekkel vigyáznunk kell, oda kell figyelnünk ezek levédésére, vagy ha megfordítom, akkor döntő lehet, hogy mi a sajátjainkat, hogyan fogjuk kihasználni. Bátran, harcosan kell játszanunk, nem szabad kishitűnek lennünk, mert az megbosszulhatja magát. Ugyanakkor ennek a párharcnak egyértelműen a skótok az esélyesei, de már sikerült korábban is bravúrt végre hajtanunk, most is megpróbálkozunk vele. Bízunk abban, hogy ahogy a Tromsö ellen, úgy közönségünk most is buzdítani fog bennünket" - mondta a paksi sikeredző.

A Paks-Hearts Európa Liga-selejtezőről a hatharom.com élő szöveges közvetítésben számol be.

Európa Liga
Selejtező 3. kör, 1. mérkőzés
Paksi FC-Hearts (skót) 20.00 (Digisport)