GP3

Kiss Pál Tamás hazai közönség előtt is bizonyítana

  • MTI

A vasárnapi német GP betétfutamán kiharcolt előkelő negyedik helyezése után újabb kiváló eredményt szeretne elérni Kiss Pál Tamás: a 19 esztendős pilóta a hétvégén, a Forma-1-es Magyar Nagydíj GP3-as versenyén, hazai közönség előtt is bizonyítani akar.

"A Hungaroringről jó emlékeim vannak és kifejezetten jó érzéssel tölt el, hogy magyar közönség előtt versenyezhetek" - mondta a francia Tech 1 Racing istálló magyar pilótája szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. "Ez ugyanis nem sok pilótának adatik meg."

A miskolci autóversenyző pályafutása legjobb eredményét májusban, a barcelonai Circuit de Catalunyán érte el: az első helyről indult és rajt-cél győzelmet aratott.

A GP3-sorozat résztvevői számára két futamot bonyolítanak le a hétvégén: Kiss Pál Tamás és riválisai szombaton délután és vasárnap reggel mérik össze tudásukat a Hungaroringen.    

A GP3 valójában a GP2 előszobája. Az F1 "igazi előszobájának" a GP2 számít, amely a 2005-ben megszüntetett Forma-3 utóda. A GP2 és a GP3 viadalait a Forma–1 európai versenyhétvégéin, azok betétfutamaként rendezik.

Az autósport elitkategóriájában eddig egyetlen magyar pilóta szerepelt; Baumgartner Zsolt 2003-ban és 2004-ben versenyzett az F1-ben.