Magyar Nagydíj

A Red Bullnál nem pánikolnak, Hamilton harmadszor diadalmaskodna

  • MTI

Vasárnap a Hungaroringen rendezik meg a 62. Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság 11. futamát, a XXVI. ENI Magyar Nagydíjat, amelyen az a legnagyobb kérdés, hogy két gyengébb futam után a Mogyoród melletti pályán ismét diadalmaskodik-e a pilóták és a csapatok között is vb-címvédő Red Bull-istálló.

Christian Hornerék nem aggódnak, inkább tovább dolgoznak
Az eddigi 11 vb-futamból ugyanis a német Sebastian Vettel hatot megnyert, s a brit GP előtt már-már úgy tűnt, még egy-két siker, s már készülhet az újabb koronázásra, vagyis éppen olyan lefutott lesz a vb, mint volt annak idején, amikor honfitársa, Michael Schumacher söpörte be sorozatban a sikereit. Ám Silverstone-ban valami megváltozott, az addig szinte reményét vesztett McLaren és Ferrari feljavult. A vörösök képviseletében a korábban a Renault-val kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso vitte el a pálmát Nagy-Britanniában, most vasárnap pedig a Német Nagydíjat nyerte meg - ráadásul remek versenyzéssel - a 2009-ben világbajnok brit Lewis Hamilton (Mclaren).

Természetesen mindez még édeskevés, hiszen Vettel így is hatalmas különbséggel, 77 ponttal vezet csapattársa, az ausztrál Mark Webber előtt, s 82 pont az előnye Hamiltonnal, 86 Alonsóval szemben. Vagyis aligha képzelhető el, hogy bárki is veszélyeztetné a német pilóta második vb-sikerét. Még Webber sem, tekintettel arra, hogy a brit GP befutója előtt nem sokkal már befogta a második helyen robogó Vettelt, de csapatutasításra - "tartsd a távolságot" - végül mégis a harmadik helyen intették le.

A spanyol és a német lapok beszámolói szerint nem véletlen, hogy Christian Horner nem idegeskedett:
"Nincs okunk a pánikra" - nyugtatta meg a kedélyeket a Red Bull-csapatfőnök."A McLaren és a Ferrari felgyorsultak, így aztán keményen kell dolgoznunk, ha ismét nyerni szeretnénk" - fogalmazott Vettel, aki a Nürburgringen az idén először szorult le a dobogóról.

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke azt ígérte, hogy nagy csatára készülnek a Hungaroringen:
"Minden versenyen támadni fogunk, így lesz Magyarországon is. Aztán majd meglátjuk, hogyan alakul a pontverseny" - mondta Domenicali.

"Már kétszer is győztem Magyarországon (2007, 2009) és a ha az autó ugyanúgy viselkedik, mint Németországban, akkor összejöhet az újabb siker" - vélekedett Hamilton, aki egy örök igazságot is megosztott a nagyérdeművel: "minden sikersorozat véget ér egyszer..."