Vízilabda-vb

Nehezen, de legyűrtük az amerikaiakat, négy közé jutottunk

Izgalmas mérkőzésen nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott az Egyesült Államok csapata ellen a világbajnokság negyeddöntőjében. Kemény Dénes együttese nem kezdett jól, de a második negyedtől kezdve fokozatosan felőrölte ellenfelét, és bejutott az elődöntőbe.

Varga Dániel védekezik Ryan Bailey-vel szemben a Magyarország-Amerikai Egyesült Államok mérkőzésen a férfi-vízilabda világbajnokság negyeddöntőjében sanghajban 2011 júliusábanAz amerikaiak felpörögtek a mieink elleni találkozóra. Az után, hogy a Németország és Olaszország elleni vereségekkel nyitották a tornát, majd Dél-Afrikát és Kanadát kiütötték, önbizalommal telve, szép és eredményes átlövésekkel nyitották a negyeddöntőt. A magyar válogatottból csak Madaras Norbert volt eredményes, így 1-3-as hátrányban fejeztük be az első játékrészt.

A folytatásban azonban szívósan küzdöttek Kemény Dénes tanítványai, negyedről negyedre őrölték fel az ellenfelet. Ugyan a második nyolc perc elején nagyon rosszul nézett ki az, hogy 2-5 volt az állás, de a végére Madaras és Varga Dániel nagyszerű átlövése illetve szélsőgólja után közelebb zárkóztunk. (4-5)

A nagyszünet után előbb Biros Péter mutatta meg, hogy még mindig fantasztikus az úszósebessége, majd Steinmetz Ádám harcolt ki ötméterest, amit Kiss Gergely értékesített, így először szereztünk vezetést. (6-5) Varellas és Bailey ugyan visszafordították az állást, de az agilis, és ezen a mérkőzésen nagyot produkáló Varga Dénes gondoskodott arról, hogy ne hátrányban kezdjük az utolsó negyedet. (7-7)

Ő szerezte a következő gólunkat is, igaz, erre várnunk kellett egy kicsit, mert többször is elkapkodtuk a támadásainkat. A védekezésünk viszont ekkor már szinte feltörhetetlen volt, ha a blokkoló kezek vagy Nagy Viktor nem, akkor a kapufa mindent védett. A hajrára fordulva Varga Dániel tette szinte megnyugtatóvá az előnyünket (9-7), amin Varellas még szépített ugyan, de több gólt már nem lőttek az amerikaiak - és mi sem -, így 9-8-as győzelmünkkel bejutottunk az elődöntőbe.

Ott a Szerbia-Németország találkozó győztesével mérkőzünk majd meg csütörtökön.

Férfi vízilabda-világbajnokság, negyeddöntő
Magyarország-Amerikai Egyesült Államok 9-8 (1-3, 3-2, 3-2, 2-1)
magyar gólszerzők: Varga Dénes, Varga Dániel, Madaras 2-2, Hosnyászky, Biros, Kiss 1-1