Világjátékok

Megérkezett a szemlebizottság

  • MTI

Kedden megérkezett Magyarországra a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (IWGA) szemlebizottsága, amely azt vizsgálja, hogy Budapest és Gödöllő alkalmas helyszín lenne-e az olimpián kívüli sportágak versenyének lebonyolítására 2017-ben. A delegációt szerdán fogadja majd Schmitt Pál köztársasági elnök a Sándor-palotában.

A Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a delegáció tagja Ron Froehlich, az IWGA elnöke és Joachim Gossow ügyvezető igazgató. A sportdiplomatákat Szántó Éva, az NSSZ főtitkára fogadta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A szemlebizottság az elkövetkezendő két napban végiglátogatja a tervezett versenyhelyszíneket, szállodákat, tájékozódik az egészségügyi és médialehetőségekről.
   
"Összességében nagy várakozással tekintek az elkövetkezendő két nap elé. Budapest és Gödöllő remek pályázatot adott be, biztos vagyok abban, hogy a magyarok felkészültségéről személyesen is meggyőződhetünk" - mondta Froehlich a megérkezését követően.
   
Hozzátette: a pályázó városok közül eddig Wroclawban jártak, ahol kedvező tapasztalatokat szereztek, Budapest után pedig Fokvárosba is ellátogatnak.
   
A 2017-es Világjátékok helyszínéről év végén dönt az IWGA.