Gyászhír

Elhunyt két korábbi kiváló bajai labdarúgó

Két haláleset rázta meg a bajai sportéletet: életének 64. évében elhunyt Rónai Sándor, a klub korábbi játékosa és vezetőedzője, és 54 évesen távozott az élők sorából a korábbi remek kapus, Majzlinger Sándor - számolt be a gyászhírről a klub honlapja.

Majzlinger Sándor 1948-ban született Baján. Pályafutásának elején a Bajai Bácska Posztó és a Vasas MTE csapataiban védett kiválóan. Katona évei alatt a kiskunfélegyházi Honvéd hálóját őrizte, majd a leszerelését követően visszatért Bajára és a Vasas MTE csapatát erősítette. Általában kapusként tette ezt, de ha a kényszer úgy hozta akkor alkalmi csatárként lőtt fontos gólokat.

1973-ban Dunaújvárosba igazolt, ahol előbb az NB II-es Építők, majd az élvonalbeli Kohász játékosa lett. 1979-ben tért vissza a BSK-hoz, ahol kitűnő teljesítményt nyújtott. Egészen 50 éves koráig védett alsóbb osztályú csapatokban.

Majzlinger Sándor 63 évet élt.

Rónai Sándor 1947-ben született Baján. Labdarúgó pályafutása során a Bajai Építők, a Bajai Posztó, a Pécsi Honvéd, a Szekszárd, a Vasas MTE csapataiban szerepelt. Sérülése miatt korán abba kellett hagynia az aktív játékot.Ezt követően sem szakadt el a sportágtól, hiszen utánpótlás edzőként azonnal bekapcsolódott a munkába. 1978-ban vette át a BSK nagy csapatát, mellyel alsóbb osztályokban három bajnokságot is nyert. Az NB II-ben a nagy sikert jelentő nyolcadik helyre vezényelte a csapatot.

Ezt követően egészségügyi állapota miatt távoznia kellett a BSK-tól, ahová később tanácsadóként visszatért, majd újabb egy évig irányította az akkori BFC-t. Edzői pályafutása további sikere volt, hogy a 90-91-es szezonban a Fajsz együttesével megnyerte a bajnokságot és a csapat felkerült az NB III-ba.

A 90-es évek közepétől utánpótlás szakágvezetőként dolgozott a labdarúgásban.

Rónai Sándor 64 évet élt.