Bundabotrány

18 klub keveredett gyanúba Olaszországban

Serie A-s kluboknak és játékosoknak is tisztázniuk kellene magukat a bundavádak alól a legújabb olaszországi botrányban, amely június elején egy nagyszabású letartótatási sorozat kapcsán robbant ki.

Június 10-én tizenhat személyt, köztük a Lazio és az olasz válogatott korábbi csatárát, a Sopronban is megfordult Giuseppe Signorit tartóztatta le a rendőrség illegális sportfogadások és mérkőzések manipulálásának vádjával. Signori és társai azóta már szabadlábra kerültek, de az ügynek nincs vége. Sőt, most jön csak a java!

Cristiano Doni veszi mellre a labdát az olasz labdarúgó-válogatott egyik mérkőzésén 2002-ben

Mintegy 60 mérkőzést tartanak gyanúsnak a hatóságok, és ezek kapcsán 18 klubnak, valamint 26 játékosnak kellene tisztázni magát a vádak alól. A csapatok között két Serie A-s együttes is van: a Chievo és az Atalanta. Utóbbi csapatkapitánya, Cristiano Doni a legismertebb a labdarúgók között, akik belekeveredtek az ügybe. A válogatottban korábban hétszer szerepelt középpályás az olasz média szerint akár hároméves börtönbüntetést is kaphat. A klubok pénzbüntetésre számíthatnak, és akkor jóval olcsóbban megússzák az ügyet, mint a 2006-os botrány szereplői, akik közül a Juventust lesorolták a Serie B-be, amit azóta is nyög a torinói együttes.