Copa América

Maxi Pereira szerint nincs favoritja a ma esti döntőnek, Valdez bízik a győzelemben

Uruguay 15. sikerére készül, Paraguay 67 éve győzte le utoljára a celestét a Copán

Az Argentínában zajló 43. Copa América vasárnap esti finájában a 14-szeres győztes csap össze a háromszoros bajnok Paraguay együttesével. A tornán mutatott teljesítmények alapján az "uruk" a döntő esélyesei, de a Benfica uruguayi védője szerint a vasárnap esti  rangadón csapata nem esélyesebb mint Paraguay. Az biztos, hogy hatalmas küzdelemre van kilátás.

Suarez vagy Valdez örülhet majd?

A 43. Copa América döntőjében a tavalyi világbajnokságon negyedik helyen végző Uruguay csap össze a vb-negyeddöntős Paraguayjal. A finálé esélyese a Diego Forlánnal és Luiz Suárezzel felálló Uruguay, mely győzelme esetén megelőzné Argentínát a Copa-győzelmek tekintetében.

Nem csak a múlt, hanem a jelen miatt is a celeste a találkozó esélyese, a világklasszis támadópáros ugyanis remek formában repítette el a döntőig Uruguayt. Ennek ellenére, Maxi Pereira, a Bencfica uruguayi védője szerint nem ők a döntő favoritjai, a két csapatnak ugyanannyi esélye van a győzelemre.

"Néhány ember hajlamos az elmúlt hetek eredményeiből kiindulni a döntő kimenetelét illetően, de ezen az estén az eddigi mérkőzések nem jelentenek semmit"- nyilatkozta a 27 éves Pereira mérkőzés előtt.
"Komoly esélyünk van arra, hogy megkoronázzuk teljesítményünket egy tornagyőzelemmel, ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy Paraguay egy remek csapat. Nagyon kemény ellenfél, szoros találkozóra van kilátás"- nyilatkozta a hátvéd.

Paraguay igen érdekes módon jutott el a fináléig, hiszen a rendes játékidőben egyetlen mérkőzést sem tudott megnyerni a tornán. Ezzel együtt Gerardo Martino irányításával - pontosabban nélküle, az argentin szakembert az elődöntőben történtek miatt eltiltották, így nem ülhet a kispadon a döntőben -   a piros-fehérek történetük harmadik Copa América-győzelmükre készülhetnek. Paraguay 1979 után jutott el ismét ilyen magasságokba a dél-amerikai kontinenstornán, és sejhető, hogy ha már ott vannak, nem távoznának üres kézzel.

A paraguayi csapat egyik legnagyobb sztárja, a spanyol Herculés támadója, Nelson Valdez szerint vasárnap este mindent vagy semmit alapon lépnek majd pályára.

"Mindent tőlünk telhetőt megteszünk majd a győzelemért, nagyon keményen fogunk küzdeni a 90 vagy éppen a 120 perc során. Bízom benne, hogy megnyerhetjük a meccset. Nagyon várjuk már a találkozót, nem tagadom: rendkívül izgatottakak vagyunk"- nyilatkozta Valdez.

A Copák történetében a két válogatott eddig 24-szer csapott össze, ezekből 13-szor Uruguay, 5-ször Paraguay került ki győztesen, de utóbbinak ez legutoljára ez 67 évvel ezelőtt sikerült. A döntőben most először néznek farkasszemet egymással.

Hogy sikerül-e Paraguaynak az újabb bravúr, vagy Uruguay érvényesíti a papírformát, az magyar idő szerint vasárnap este 21 órakor élő szöveges tudósításunkból megtudhatod.

43. Copa América, Döntő
Uruguay - Paraguay 21.00 Tv:Sport1
Buenos Aires,  V: Fagundes