Olimpia 2024

Német városok is pályázhatnak a rendezésre

  • VNA

Elég régen rendezett olimpiát Németország, nem véletlen, ha számos nagyvárosuk vezetői gondolkoznak újabb kandidációban.

Az elbukott müncheni téli olimpiai pályázat után a németek már nyári olimpiai játékok rendezésén gondolkoznak. „Berlin és Hamburg is jelezte érdeklődését az olimpiai játékok iránt, én viszont még további német városokat is el tudok képzelni, akik esetleg alkalmasak lehetnek a rendezésre” – nyilatkozta Thomas Bach, a Német Olimpiai Bizottság elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnöke.

„Egyelőre ki kell várnunk, hogy mikor lesznek Németországnak jó lehetőségei ilyen szintű nemzetközi esemény sikeres megpályázására. A dolgok ugyan nagy részben a nemzetközi politika függvényei, de vannak természetesen belpolitikai vonatkozások is. Meg kell néznünk hogy kik pályáznak a 2020-as nyári játékokra és ezt követően kiktől várható kandidáció a 2022-es téli játékokra. Csak utána tudunk érdemben dönteni arról, hogy van-e értelme pályáznunk” – tette hozzá Bach, aki egyelőre nem mondott konkrétumot arról, hogy a müncheniek a 2018-as téli játékok után esetleg nyári olimpia rendezésére is pályáznának-e. Németország utoljára 1972-ben volt házigazdája olimpiának, akkor éppen München városa volt a nyári játékok rendezője.