Karrier

Krkic a BL-döntő óta nem beszélt Guardiolával

Az FC Barcelonától az AS Romához szerződő Bojan Krkic bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a májusi Bajnokok Ligája-döntő óta nem is beszélt Pep Guardiolával.

A 20 éves spanyol válogatott támadó érkezését pénteken jelentették be hivatalosan is az olasz fővárosban, aki az ennek apropóján rendezett sajtótájékoztatón beszélt barcelonai távozásának okairól is.

"Mint szurkoló, azt mondom Pep Guardiola a világ legjobb edzője, de mint ember, már nem tudom rá ugyanezt gondolni, mivel megsértett engem. Több alkalommal sem volt fair velem, ezért ez is az okok között volt, amiért elhagytam a Barcelonát" - nyilatkozta Bojan Krkic.

Krkis nem ápolt jó viszonyt GuardiolávalA Manchester United elleni, 3-1-re megnyert Bajnokok Ligája-döntőn a szakember ugyan a cserék közé nevezte Krkicet, de játéklehetőséget már nem adott neki a májusi összecsapáson, amin a játékos a jelek szerint vérig sértődött.

"A Bajnokok Ligája megnyerése nagyon sokat jelentett nekem, ezért fáj különösen, hogy nem jutottam szóhoz. Ráadásul ez másodszor fordult elő velem"- mondta a kis spanyol, aki elmondása szerint a londoni mérkőzés óta nem is beszélt Guardiolával.

A katalánoktól a Romához 12 millió euróért érkező csatár az elmúlt években nem tudott alapemberré válni a sikert sikerre halmozó Barcelonában, ráadásul Alexis Sánchez érkezésével a jövőben még nagyobb konkurenciával kellett volna megküzdenie. A váltás valószínűleg jót tesz majd a Krkic játékának, aki ennek ellenére kicsit keserű szájízzel hagyta el a gránátvörös-kékeket.