Átigazolás

Heinzét bemutatták a Románál

Immár hivatalos, hogy Gabriel Heinze az AS Roma játékosa. Az argentin védőt szombaton, sajtótájékoztató keretében mutatták be az olasz klub vezetői. Mivel az előző szezon vége óta nem volt érvényes szerződése, ingyen került a Farkasokhoz.

A klub hivatalosan szombat reggel jelentette be, hogy megkötötték Heinzével a szerződést, amely egy évig, azaz 2012 nyaráig érvényes. A védő 1,2 millió eurós fizetést kap, és ha legalább 25-ször pályára lép a következő idényben, akkor automatikusan meghosszabbodik a megállapodása egy újabb esztendővel.

Gabriel Heinze az AS Roma csapatánál történt bemutató sajtótájékoztatóján 2011 júliusában

A játékost kora délután mutatták be a sajtó képviselőinek, akiknek elmondta, hogy gyorsan meghozta a döntését a Romával kapcsolatban.

"Korábban nagy klubokban játszhattam, és ezen a lehetőségen sem kellett sokat gondolkodnom. Büszkeséggel tölt el, hogy a Roma mezét viselhetem, és Olaszországban szerepelhetek, nem is kellett győzködnie senkinek, hogy idejöjjek. Beszélgettem az edzővel és a klub vezetőivel, és tetszettek a terveik. A jövőben a helyi fiatalokra akarják építeni a csapatot, de addig még szükség lesz néhány tapasztalt játékosra. A hozzám hasonlóak feladata többek között az lesz, hogy a fiatalokat segítsük a fejlődésben" - nyilatkozta Heinze.

A hátvéd hazájában, a Newell's Old Boysnál kezdte pályafutását, majd a spanyol Valladolid, a portugál Sporting és a francia Paris Saint-Germain után 2004-ben a Manchester Unitedhoz igazolt. Az itt töltött három idény után a Real Madrid játékosa lett, majd 2009-től Marseille-ben szerepelt. A francia kikötővárost a nemrég befejeződött idény végén hagyta el, miután nem hosszabbítottak vele szerződést. Karrierje során volt már angol, spanyol és francia bajnok is, valamint olimpiai bajnoki címet is szerzett az athéni ötkarikás játékokon.