NB I előzetes

Fitt a Győr, fogy az Újpest

  • Göbölyös János

Az OTP Bank Liga 2. fordulója szombaton négy mérkőzéssel folytatódik. A hazai pályán botló Újpest sérülések miatt tovább gyengült, míg Győrben mindenki fitt és egészséges. Ennek ellenére a szezont idegenbeli győzelemmel nyitó ETO vezetőedzője óvatosságra int.

 

A hazai pályán botló Újpest sérülések miatt tovább gyengült, míg Győrben mindenki fitt és egészséges. Ennek ellenére a szezont idegenbeli győzelemmel nyitó ETO vezetőedzője óvatosságra int

Győrben ünnepre készülnek. Egyelőre nem a jövő hét péntekre, amikor a Haladás elleni bajnoki előtt az ETO Legendák és a Bayern München All Star gálázik egymással, hanem az aktuális ellenfél, az Újpest legyőzése a cél. Ehhez tulajdonképpen minden adott, hiszen Csertői Aurél csapata a múlt héten nyert Kispesten, és ami még inkább reményt adhat a sikeres folytatásra, sem sérült, sem eltiltott játékos nincs a keretben. A vezetőedző a kedvező előjelek ellenére óvatosan fogalmazott az eto.hu-nak adott videóinterjújában.

"Nem téveszt meg minket, hogy az Újpest vereséget szenvedett az első fordulóban, mert nem játszott alárendelt szerepet a Pápa ellen. Az egy tipikusan egygólos mérkőzés volt, szerintem a Lombard némi szerencsével nyert. Nem becsüljük le az Újpestet, nagyon hajtós, agresszív csapatra számítunk. Mi a Honvéd ellen az első félidőben sok hibával futballoztunk, a szünet után viszont időnként jó játékkal fordítani tudtunk, a cserék is bejöttek, úgyhogy a végére minden klappolt. Úgy éreztem, van erő a játékosokban, ezért is győztünk. Az idegenbeli siker mindig akkor ér sokat, ha a csapat ezt követően hazai pályán is nyerni tud. Játékosaim motiváltak, kielemeztük a hibákat, remélem, ismét sikerül begyűjteni a három pontot".

OTP Bank Liga
Győri ETO FC-Újpest FC
Győr, ETO Park, 07.23., szombat, 20.00, Tv: Sport 1
Vezeti: Solymosi Péter (Varga Zs., Berettyán P.)
Hathárom-tipp: 1

Újpesten nem ennyire idilli a kép, sőt, ha lehet így fogalmazni, a helyzet fokozódik…A sportigazgató, Kovács Zoltán kirúgása ugyan nem okozott különösebb zavart a csapat felkészítésében, Mészöly Gézának azonban egy újabb súlyos sérülés miatt változtatni kell az amúgy is megtizedelt védősorán. Takács Zoltán a szerdai edzésen részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, legalább kéthetes pihenő vár rá. Fehér Csaba továbbra is a Hollandiából áthozott eltiltását tölti, Rajczi Péter pedig vírusfertőzés miatt hagyta ki az edzéseket. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy a gyógyulófélben lévő Vermes-Kiss-Litauszki-Remili kvartett mellett Balajti és Rubus sem játszhat sérülés miatt, akkor joggal kérdezhetik az újpesti szurkolók, mi jöhet még ezek után? Mészöly Géza szerint semmi nincs veszve, sőt…

"Nagyon jól jött a szerdai edzőmérkőzés, amelyen ugyan a kevesebb lehetőséget kapó játékosokat küldtük pályára, de ők olyan felfogásban futballozták végig a találkozót, ahogyan azt korábban megbeszéltük - nyilatkozta az Újpest vezetőedzője az ujpestfc.hu-nak. - A Pápa ellen nem tudtuk azt játszani, amit gyakoroltunk, de ha a helyzeteinket kihasználjuk, így is elérhettünk volna jobb eredményt. Bízom benne, hogy a játékosok meg tudták emészteni a vereséget, és feldolgozták a kritikákat, mert bizony az ETO ellen jelentősen több kell. Lendületes, agresszív játékot várok a szombat esti meccsen, ez az, ami egyébként leginkább hiányzott a Pápa ellen. A Győrnek erős a kerete, és ezt nem csak udvariasságból mondom, de hiszek benne, hogy fel tudunk nőni a feladathoz, és a múlt hetinél agilisabb játékkal jó eredményt tudunk elérni."

Forma-index (az előző öt mérkőzés alapján)
Győr-Újpest
ellenfél eredmény pontszám
Győr
4YOURTalent 5-1 2
Slovan Bratislava 0-3 0
Krilija Szovjetov 0-2 0
Honvéd 2-1 2,5
Dunajska Luzna 1-0 2
Aktuális forma-index* 1,3
Újpest
Vasas 1-0 1
Wiener Neustadt 2-0 2
Dunajska Streda 2-2 1
Pápa 0-1 0
Hapoel Ironi Rison 3-1 2
Aktuális forma-index* 1,2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0 (1,50)
Európa Liga 2,5 (1,25)
NB I 2,0 (1,00)
Magyar Kupa 2,0 (1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0 (1,00)
Szuperkupa 1,5 (0,75)
Ligakupa 1,0 (0,50)
Egyéb hazai 1,0 (0,50)