Profi boksz

Erdeit és Pascalt sem igazán érdekli a WBC tornatervezete

Noha a Boksz Világtanács (WBC) azt szeretné, hogy a félnehézsúlyú világbajnoki övét jelenleg birtokló Bernard Hopkins legnagyobb lehetséges kihívói - köztük Erdei Zsolt - egy négyes minitornán döntsék el, hogy ki küzdhet meg a 46 éves veteránnal, az első reakciók szerint a jelöltek nem rajonganak az ötletért. Madárnak túl hosszúnak tűnik az út a címmeccsig, a számára ellenfélként kijelölt Jean Pascal pedig másokkal szeretne megküzdeni - írja a profiboksz.hu.

A WBC csütörtökön vetette fel a négyes torna ötletét, de mint a profi bokszban a legtöbbször semmi, ez az ajánlás sem kötelezi a négy a szervezet által kijelölt sportolót, hogy elfogadják a szervezet iránymutatását. A terv szerint Erdei Zsolt a kanadai Jean Pascallal, az amerikai Chris Henry pedig ukrán származású honfitársával, Ismayl Shillakhhal kellett volna, hogy megküzdjön, hogy aztán a győztesek eldönthessék, ki hívhatja ki Hopkinst.

Erdei Zsolt örül a Byron Mitchell elleni győzelmének, amit Atlantic Cityben aratott 2011 májusában

Azonban Madár és Pascal is gyorsan lehűtötték a kedélyeket, mivel különböző okok miatt, de nincs sok kedvük a tornához. Erdei számára túl hosszúnak tűnik ez az út a címmeccsig, Pascal pedig a menedzsere szerint inkább a WBA (Boksz Világszövetség) bajnokával, Beibut Shumenovval, vagy az IBF (Nemzetközi Bokszalapítvány) címvédőjével, Tavoris Clouddal küzdene meg.

Az ügyben a magyar bokszoló menedzsere, Christof Haverkamp is nyilatkozott, és szerinte Erdeit elég magasan jegyzik ahhoz az összes szervezetnél, hogy könnyebben összehozzanak neki egy címmérkőzést. Ezek szerint tehát elképzelhetőnek tartják, hogy amelyik jelenlegi világbajnokkal Pascal nem csap össze, az hajlandó lesz kiállni Madár ellen.

Zsolt egyébként egyelőre nem egészséges bajlódik, mivel a legutóbbi találkozóján, amelyet pontozással megnyert Byron Mitchell ellen, megsérült a kézfeje, és injekciókúrával próbálják rendbehozni, de a műtét sem kizárható.