Kerékpár

Berlin Tour de France rajtot szeretne

  • VNA

Az utóbbi években ugyan csökkent az országban a Tour de France népszerűsége, Berlin azonban mégis Németországba vinné a francia körverseny rajtját.

Az utóbbi évek legjobb német kerékpárosai (Jan Ullrich, Eric Zabel) már nem versenyeznek, ráadásul a sorozatos doppingesetek miatt a német közszolgálati televíziók is csökkentett üzemmódban számolnak be a Tour de France-ról, így nem csoda, ha Németországban kisebb figyelem irányul a háromhetes kerékpáros megaeseményre. Ezzel a trenddel menne szembe Berlin városa, amely a pénteki bejelentés alapján szeretné megpályázni a 2016-os vagy 2017-es Tour de France rajtjának megrendezését.

„Hétfőn Párizsban egyeztető megbeszélésen veszek részt a szervezőkkel. Mindkét oldal részéről van érdeklődés, hiszen a Tour szervezői már jártak is nálunk, hogy megnézzék a lehetőségeket” – nyilatkozta Thomas Härtel, a német főváros egyik vezetője. A berliniek által tervezett eseményig még bőven van idő, a tervek szerint a leendő helyszínről majd csak 2014-ben hoznak döntést. Nyugat-Berlin 1987-ben, a város fennállásának 750. évfordulója alkalmával egyszer már megrendezhette a Tour de France nagy jelentőségű, hatalmas médiaeseménynek számító rajtját.