Real Madrid

Mourinhóé minden hatalom, ő lett az új sportigazgató

A Real Madrid hivatalos közleményben jelentette be, hogy mostantól José Mourinho tölti be a sportigazgatói posztot amellett, hogy ő a királyi gárda vezetőedzője.

José Mourinho egyszemélyben felel a szakmai munkáért - Fotó: AFP

Ősszel Mourinho és az akkori sportigazgató, Jorge Valdano hónapokig csatázott egymással, amiből a portugál került ki győztesen, elérte, hogy az addig a csapat életébe rendszeresen belefolyó sportigazgató ne látogathassa az edzéseket, és ne utazhassan el az idegenbeli meccsekre.

Majd Valdano a Getafe ellen 4-0-ra megnyert meccset követően az edző nevében nyilatkozott, a "Special One" pedig szóvívivőjén keresztül vágott vissza. Ezt követően Jorge Valdano távozásakor a klubelnök, Florentino Pérez elmondta, hogy minden döntés a portugál edzőé lesz.

Most kiderült, hogy a briteknél elterjedt klubmodell szerint a szakvezető nemcsak az első csapat irányításáért felel, hanem menedzserként is tevékenykedik, vagyis ő intézi az átigazolásokat, és ő tárgyal az esetleges befektetőkkel is. A Real Madrid csütörtökön tartott vezetőségi ülést, amelyen elfogadta az új szervezeti struktúrát.

Korábban arról szóltak a hírek, Zinedine Zidane töltheti be az utóbbi posztot, aki eddig elnöki tanácsadóként segítette a fővárosiakat.