Vesztegetés

A FIFA már eldöntötte, hogy bűnös vagyok - bin Hammam

Pénteken kezdődik a katari futballdiplomata, Mohammed bin Hammam meghallgatása a FIFA Etikai Bizottsága előtt, melynek célja, hogy tisztázzák, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség elnöke megpróbálkozott-e vesztegetéssel néhány hónapja, amikor még Sepp Blatter kihívójának számított a nemzetközi szervezet elnöki pozíciójáért. Ő ártatlannak vallja magát, de ennek ellenére nem biztos abban, hogy megússza az ügyet.

"Szeretném megköszönni a támogatást és biztatást, amit az ügy kapcsán kaptam" - kezdte közleményét bin Hammam, amit a meghallgatás előtt adott ki. - "Szeretném, ha mind tudnák, hogy én és az ügyvédeim is biztosak vagyunk abban, hogy az ellenem felhozott vád és a bizonyítékok gyengék és nincsenek alátámasztva. Azonban az utóbbi hetekben megjelent FIFA-közlemények alapján ennek ellenére sem vagyok biztos abban, hogy a tárgyalás úgy fog zajlani, ahogy azt szeretném."

Mohammed bin Hammam a FIFA-elnökválasztási kampányához kapcsolódó sajtótájékoztatóján 2011 áprilisában

A sportvezető szerint hiába tudja cáfolni a vádakat, valószínű, hogy a nemzetközi szövetség vezetőit nem tudja meghátrálásra kényszeríteni.

"Úgy tűnik, már hetekkel ezelőtt megszületett az ítélet. Tehát senki ne lepődjön meg, ha bűnösnek fognak kikiáltani. Lehetetlennek tűnik, hogy a felfüggesztésem után most azt mondják, tévedtek, habár szeretném, ha meglenne a bátorságuk ahhoz, hogy elismerjék, hibáztak. De azért nyugodjanak bele, hogy az igazság fog győzni. Akár most az Etikai Bizottság, akár később a Nemzetközi Sportdöntőbíróság vagy más illetékes bíróságok, amelyek egyenlő bánásmód alapján pártatlanul döntenek majd, de valaki ki fogja hirdetni" - zárta optimistán sorait bin Hammam.