Copa América

Paraguay lesz Uruguay ellenfele a döntőben

Uruguay után Paraguay jutott be a Copa América fináléjába, miután a szerdán magyar idő szerint hajnalban rendezett elődöntőben a gólnélküli rendes játékidő és hosszabbítás után a tizenegyespárbajban 5-3-ra legyőzte Venezuelát.

Paraguay lesz uruguay ellenfele a döntőben

A két válogatott a csoportkörben is megmérkőzött egymással, akkor 3-3 lett a végeredmény.

Az első félidőben Venezuela dominált,  35. percben megszerezhette volna a vezetést, csakhogy Oswaldo Vizcarrondo fejesénél lest intett a partjelző, a lefújás előtt pedig Justo Villar hárította bravúrral Rondón lövését. A második felvonásban egyik csapat sem tudta döntésre vinni a dolgot, Haedo Valdez illetve Cásar Gonzélaez hagyott ki nagy helyzetet.

A hosszabbításban Venezuela csak a kapufát találta el, többször is, Paraguay még azt sem, így következtek a büntetők. Paraguayi részről senki sem hibázott, Lucena tizenegyesét viszont védte Villar, így a La Albirroja jutott a döntőbe, ahol a Perut búcsúztató Uruguayjal találkozik.

A tavalyi világbajnokságon negyeddöntős válogatott fináléba jutása bravúros, és különös is egyben, mivel a hosszabbítás második félidejére már emberhátrányba került - a szövetségi kapitányt pedig a ráadás első perceiben küldte a lelátóra a játékvezető.

"Szerencsések voltunk az elmúlt napokban, és most is, ezt el kell ismerni" - nyilatkozta a találkozó után Justo Villar, a Franklin Lucena tizenegyesének hárításával hőssé vált kapus. "Nyilvánvalóan javulnunk kell, mert a döntőben ez már kevés lesz, nem hiszem, hogy még egyszer lehet ilyen mázlink."

A találkozó után ünneplés helyett verekedés következett, a két csapat játékosai és edzői egymásnak ugrottak, s percekig ütötték egymást. A verekedés miatt vélhetően több paraguayi játékost is eltiltanak majd a finálétól.

Copa América
Elődöntő:
Paraguay-Venezuela 0-0, tizenegyesekkel 5-3
Paraguay: Villar - Piris, Paulo Da Silva, Darío Verón, Marcos Cáceres - Edgar Barreto (Estigarribia, 71.), Ortigoza, Riveros, Jonathan Santana - Haedo Valdez (Santa Cruz, 74., Osvaldo Martínez, 81.), Barrios. Szövetségi kapitány: Gerardo Martino
Venezuela: Renny Vega - Roberto Rosales, Perozo (Rey, a szünetben), Vizcarrondo, Cichero - Di Giorgi, Lucena, César González (Maldonado, 85.), Arango - Moreno (Fedor Miku, 73.), Alejandro Rondón. Szövetségi kapitány: César Farías
Bünetetők: Ortigoza, Barrios, Riveros, Osvaldo Martínez, Darío Verón belőtte, illetve Maldonado, Rey, Fedor Miku belőtte, Lucena kihagyta
Sárga lap: Jonathan Sanatana (79.) ill. Roberto Rosales (55.). Piros lap: Jonathan Sanatana (103.)