Európa Liga

Paksi atomcsapás a Tromsö otthonában

Az 1-1-es hazai döntetlen után óriási bravúrt hajtott végre Kis Károly csapata, amely norvég ellenfele otthonában nyert 3-0-ra, ezzel kiharcolta az Európa Liga 3. körét.

A Paks óriási bravúrt hajtott végre Norvégiában

Kis Károly, a paksiak trénere Hrepkát és Magasföldit is csak a cserék közé nevezte, elől egyedül Kiss Tamás rohamozta a Tromsö kapuját. A hazaiak kezdték jobban a találkozót, Drage adott be egy labdát, majd Nystrom kapásból lőtt, de Csernyánszki bravúrral vetődött a labda útjába a 10. percben. Negyedóra elteltével Kiss próbálkozott 18 méterről, lövése centikkel kerülte el Malmkvist kapuját. A 27. percben Björck fejese okozott gondot, majd Yndestad beadását húzta le Csernyánszki. A félidőben gólnélküli döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe.

Öt perccel a második játékrész elkezdése után Vayer jobbról adott be egy szögletet, Sifter a hosszú oldalon visszafejelte, a labda pedig a gólvonal előtt ment el keresztbe. Az 59. percben aztán bejött, amire Kis Károly számított: Kiss Tamás betalált! Böde indította Kisst, aki meglépett Björck mellől, és emelésével a felső lécet találta el. A visszapattanót azonban már nem hibázta el, közelről kapufás gólt szerzett (0-1).

Három percre rá duplázni tudott a Paks. Sipeki indította Bödét, aki beállt a védője elé, majd 10-ről jobbal a bal alsóba pöccintett, ez a gól is kapufás volt (0-2).

Hármat cserélt Tromsö, mindent megtettek az egyenlítésért, de ez sem segített. A 77. percben Kiss fülelt le egy rossz hazaadást, majd megindult vele, és 17 méterrről jobbal a jobb alsóba küldte a labdát (0-3).

A harmadik gól után a hazai nézők elindultak hazafelé, a Paks pedig higgadtan játszotta végig a hátralévő negyedórát. Az eredmény már nem változott, 3-0-ra nyertek az atomvárosiak a Tromsö otthonában, ezzel 4-1-es összesítéssel továbbjutottak a következő körbe, ahol a skót Hearts vár rájuk.

Európa Liga-selejtező
2. forduló, visszavágó
Tromsö-Paksi FC 0-3 (0-0)
Gólszerző: Kiss T. (59., 77.), Böde (62.)
Továbbjutott a Paks 4-1-es összesítéssel