Európa Liga

Nem tudott gólt szerezni, így kiesett a Kecskemét

Bár meg voltak a lehetőségei Tomiszlav Szivics csapatának, 0-0-t játszott az Aktobe otthonában, így az örmény csapat 1-1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal jutott tovább az Európa Ligában.

Küzdött, de kiesett a KTE - Fotó: delmagyar.huAz Európa Liga-selejtező visszavágóján az eddig sérüléssel bajlódó Tököli Attila vállalta a játékot az örmény Aktobe ellen, Litsingi viszont kimaradt Tomiszlav Szivics kezdőjéből. A hazaiak kezdték jobban a meccset, Szmakov csavarása után Ribánszkinak kellett védenie. Fél óra elteltével Maletic lövésénél is a KTE kapusának kellett közbeavatkoznia. A félidő utolsó harmadában kezdett éledezni a magyar együttes, Tököli került helyzetbe, de 10 méterről hibázott. A 45. percben még Gyurcsó próbálkozott, de félidőben maradt a 0-0-s döntetlen.

Az 56. percben ismét Ribánszki bravúrjára volt szükség, miután Kenzsiszarijev próbálta bevenni a kecskeméti kaput. Tíz percre rá egy hatalmas helyzet alakult ki a hazaiak kapuja előtt, de a cselekbe bonyolódó Csukics elől mentett Szigyelnyikov. Ezt követően Tököli is megszerezhette volna a vezetést, de fölé durrantott. Tomiszlav Szivics cserélt, Gyurcsó helyett Litsingi lépett pályára. Az utolsó tíz percben azonban már nem voltak meg a KTE lehetőségei, sőt Csicsulin lövésével a hazaiak nyerhették volna meg a találkozót, ám végül maradt a 0-0-s döntetlen, ami a hazaiak továbbjutását eredményezte.

Európa Liga-selejtező
2. kör visszavágó
Aktobe-Kecskeméti TE 0-0
Összesítésben 1-1 továbbjutott az Aktobe idegenben szerzett góllal