Bulvár

Michael Vick támogatja az új kutyaviadal elleni törvényt

Michael Vick, a Philadelphia Eagles irányítója Washington D.C-ben tartott tegnap beszédet az állatvédők szószólójaként. Vick a mostanában bevezetni kívánt kutyaviadal-ellenes törvény mellett szólalt fel, amely a kutyaviadalon való részvételt vétségnek nyilvánítaná. Aki pedig gyermeket visz a viadalra, börtönnel is büntethető lenne.

Michael Vick egészen 2007-ig érintett volt kutyaviadalok szervezésében Virginiában, amiért elítélték, és 23 hónapot kényszerült börtönben tölteni. Ekkor mindenki azt hitte, hogy szépen induló karrierjének végleg lőttek, ám nem így történt. Vick 2010-ben visszatért az NFL világába és remek szezont tudhat maga mögött; az "év visszatérője" címet is elnyerte.

A börtönből való szabadulása óta Vick csatlakozott a legnagyobb amerikai állatvédő egyesülethez, a Humane Society-hez, és az ő szószólójukként kötelességének érzi, hogy megismertesse a társadalmat a kutyaviadalok szörnyűségével.

Michael Vick - Fotó: AFP

"Szörnyen sajnálom, hogy régen közöm volt kutyaviadalokhoz; sajnálom, hogy mit tettem az állatokkal. A börtönben töltött idő alatt rájöttem, hogy a megoldásnak akarok része lenni, és nem a problémának"- nyilatkozta Michael.

A törvényjavaslat neve Animal Fighting Spectator Prohibition Act (az állatviadalok nézőit büntető törvény), és akár egy év börtönnel is büntetné azokat a felnőtteket, akik gyermeküket is elviszik a viadalokra.

"Sok gyermekkel is beszélgettem, és arra buzdítottam őket, hogy legyenek jók az állatokhoz. Én ma is azért vagyok itt, hogy hasonló üzenetet közöljek, hogy megszűntethessük ezt a problémát [...] hiszen én is láttam kutyaviadalt gyermekként, és rossz hatással volt rám [...]" - Michael Vick ezek alapján úgy tűnik, hogy komolyan veszi új feladatait, és ezúttal egy jó cél érdekében cselekszik.