Vizes vb

A németek megkerülik a kínai cenzúrát

  • VNA

A sanghaji vizes világbajnokságon szereplő német sportolók számára nem gond, hogy Kínában nem engedélyezik a Facebookot, ők a vb helyszínén is használhatják a szociális hálót.

A németekről nem véletlenül gondolják azt, hogy nagyon precízek. Az évtizedek során számos esemény szervezésekor bizonyított alaposságot a sanghaji vizes világbajnokság kapcsán is megtapasztalhatják a versenyzők. Bár Kínában – a 2008-as pekingi olimpia óta érvényben lévő állami cenzúra miatt – nem hozzáférhetőek bizonyos közösségi (nyugati) oldalak, de ez mégsem akadály a németek számára. „Gondoskodtunk egy VPN összeköttetésről, amelynek a segítségével virtuális magánhálózatot alakítottunk ki, így minden Internetes oldalt meg tudunk jeleníteni Sanghajban is. Simán tudom használni a Twittert vagy a Facebookot is” – nyilatkozta a német szövetség sajtószóvivője, Dorothea Brandt.

A kitűnő hátúszónak, Helge Meeuw-nek ugyanakkor nincs szüksége erre a szolgáltatásra: „Nem igazán kedvelem a szociális hálókat. Barátnőmmel, Antje Buschschultéval és fél éves kislányommal Carfolttával az Interneten amúgy is tudok kapcsolatot tartani, hiszen a skype-nak köszönhetően rendszeresen beszélünk egymással” – mondta a 26 esztendős úszó a vb helyszínén.