Olimpia 2012

Giorgio Armani tervezi az olasz sportolók ruháit

  • VNA

Az Olasz Olimpiai Bizottság úgy döntött, hogy a világszerte ismert Giorgio Armani tervezheti meg az olasz csapat ruha kollekcióját a londoni olimpiára

A híres divattervezőnek már korábban is volt kapcsolata a sporttal, hiszen ő tervezte például a 2006-os torinói téli olimpián is az olasz zászlóvivők ruháit. Emellett a Chelsea labdarúgó csapatának öltönyeit is  magáénak mondhatja és korábban kétszer az angol labdarúgó válogatott ruháinak tervezésében is segített. Az utóbbi években az Armani divatház modelljei között olyan sport ikonok is feltűntek, mint David Beckham, Cristinao Ronaldo vagy Rafael Nadal. Armanit az ukrán labdarúgó legenda, Andrej Sevcsenko inspirálta néhány évvel ezelőtt az EA7 névvel futó sportruha kollekciójának megalkotásában.

Az olasz dizájner legutóbbi nagy műve az egykori olimpikon Charlene Wittstock esküvői ruhájának megtervezése volt, amelyet a dél-afrikai hölgy az Albert monacói herceggel történt házasságkötése alkalmával viselt. Az olasz csapat a legutóbbi nyári olimpián a Freddy sportszergyártó ruháiban vonult fel Pekingben. Armani szerdára hívott össze egy sajtótájékoztatót Rómában, ahol részletesebben beszámol majd terveiről. Érdekesség, hogy Giorgio Armani már a harmadik híres ruhatervező, aki a londoni olimpiára megbízást kapott, korábban ugyanis Stella McCartneyt a brit, míg Cedella Marleyt a jamaicai sportolók ruháinak megtervezésére kérték fel.