Liverpool

Dalglish még igazolna játékosokat

Kenny Dalglish, az angol FC Liverpool menedzsere tovább erősítene, minden további csapaterősítés azon is múlik, mennyien hagyják el a klubot a nyár folyamán.

A "vörösök" legendája a tavaszi szezon közben "vészmegoldásként" vette át szeretett csapata irányítását a spanyol Roy Hodsontól, és vezérletével a Liverpool  össze is szedte magát - végül befutott a bajnokság hatodik helyére. A jó tavaszi forma - na meg Luis Suárez, és Andy Carrol téli szerződtetése - bizakodásra adnak okott a szurkolóknak, hiszen a Mersey-partján újra nagy csapat van kialakulóban.

A Liverpool a nyári átigazolási szezon egyik legaktívabb tagja: Stewart Dawning, Charlie Adam és Jordan Henderson már biztosan csatlakozik Dalglish keretéhez, de közel van ehhez, a mexikói U17-es válogatott egyik csillaga, Pachuca Marco Bueno is.

Kenny Dalglish tovább erősíteni a csapatát
"King Kenny" ráadásul újságíróknak a napokban azt mondta: elképzelhető, hogy érkeznek még új igazolások, de ez azon is múlik, kik lesznek a távozók. "Akár többen is jöhetnek, de ez még a jövő zenéje, attól függ kik mennek el".

Valóban, feltehetőleg számos játékos elhagyja nyáron a "vörösöket" : internetes hírek szerint, a dán Christian Poulsen a Lazióhoz csatlakozik, Paul Konchesky pedig már korábban a Leicester Cityhez távozott.

Egyelőre kérdéses Alberto Aquilani sorsa: az olasz válogatott középpályás az elmúlt fél évben a Juventusnál szerepelt kölcsönjátékosként, de a torinóiak nem élnek opciós jogukkal és nem kívánják szerződtetni a játékost. Aquilanival kapcsolatban a Fiorentinát emlegetik egyre gyakrabban, a játékos szívesen hazatérne Olaszországba - vagyis nem marad a 'Poolnál.

Bizonytalan Joe Cole jövője is: az angol válogatott középpályásnak némi túlzással jó megmozdulása sem volt a Liverpoolban, így távozása több, mint valószínű. Vele kapcsolatban az Aston Villát lehetett hallani, de konkrétumok itt sem születtek. Meglepő lenne, ha David N'Gog és Fabio Aurélio is maradna,  mindkettejük búcsúja könnyen elképzelhető, de egyelőre konkrét kérőkről itt keveset tudni.