NB II

Brekk János a Vasast is birtokló új tulajdonos miatt távozik Nyíregyházáról

Címkék:

Az eddigi vezetőedző helyett a Híd Akvizíciós Zrt. lesz a Nyíregyháza Spartacus új tulajdonosa, de továbbra is nagy a zűrzavar a csapat körül.

Brekk János távozik a Szparitól - Fotó: szon.hu

Brekk János, a Nyíregyháza Spartacus FC eddigi vezetőedzője, arra készült, hogy a klubot tovább működtesse tulajdonosként. Néhány nap után, azonban fordulatot vett a dolog, és kiderült, hogy a Vasast is birtokló Híd Akvizíciós Zrt. vásárolja meg a klub kilencven százalékát, így a szakember távozik a csapattól.

- Mikor a klub többségi tulajdonosa bejelentette, hogy július 1. után nem működteti tovább a csapatot, és tulajdonrészét eladja, akkor felmerült annak a veszélye is, hogy megszűnhet a profi labdarúgás Nyíregyházán. Ezért ajánlatot tettem a többségi tulajdonosnak. Az ajánlat lényege az volt, hogy ha tehermentesen megkapom a klub tulajdonjogát, akkor elvállalom a működtetését. Elképzelésem az volt, hogy megyei vállalkozókat állítok magam mellé, és velük együtt biztosítjuk a működést, hogy életben maradjon a profi foci. Több vállalkozót megkerestem, tőlük szóbeli ígéretet kaptam, hogy támogatnak, és a működtetés terhéből is részt vállalnak. Néhány nap után, azonban fordulatot vett a dolog, és kiderült, hogy a Híd Akvizíciós Zrt. vásárolja meg a klub kilencven százalékát. Ez egy új helyzetet jelentett, így néhány napig tájékozódnom kellett. Kerestem a lehetőségét, hogy ebben a formában hogyan lehet biztosítani a klub további működését. Az új felállásban, tulajdonosi szerkezetben sok ismeretlen tényezőt látok, amikre nincs ráhatásom. Így nem látom tisztán, hogy a továbbiakban hogyan formálhatom a klub jövőjét.

A csapat a felkészüléssel is le van maradva, miután egyelőre kitűzött céljai sincsenek a Szparinak. A szakember így a csapat hivatalos oldalán búcsúzott el az egyesülettől.

- Közben sürget az idő, szerződéseket kellene kötnünk a játékosokkal és a szakmai stábbal, hiszen közel egy hónapon belül bajnoki mérkőzés következik. A riválisaink már sorra játsszák az edzőmérkőzéseket. Meg kellene határozni a klub stratégiáját, céljait, de ezeket nem lehet, mivel nincs aláírt szerződés a működtetést jelentősen befolyásoló tulajdonrész eladásáról. Ezért úgy döntöttem, a mai naptól nem vállalok szerepet a Nyíregyháza Spartacus FC működtetésében és az egyesület szakmai munkájában.