Átigazolás

Alexis Sánchez ügye a végéhez érhet

Úgy tűnik, hamarosan véget érhet a nyár egyik leghosszabb átigazolási szappanoperája, és az FC Barcelona futballistája lehet a chilei Alexis Sánchez.

Végéhez érhet a hetek óta húzódó ügylet
A 2011-es nyári átigazolási időszak egyik legtöbbet emlegetett neve kétségtelenül a chilei Alexis Sánchezé.

Az olasz Udinese villámléptű csatárát a világsajtó gyakorlatilag fél Európával szóba hozta, igaz, egész idő alatt a Barcelona tűnt a győztes befutónak.

A katalán sztárcsapatnál határozottan ragaszkodnak a 168 cm-es támadóért, amit jól mutat, hogy nem sajnálnának érte kiadni 40 millió eurót sem. Hogy az üzlet tulajdonképpen miért nem jött még eddig létre, azt kétes homály fedi, de a spanyol Marca internetes oldala szerint most már "tényleg" a végéhez közeledik az ügy.

A hírek szerint ugyanis a mai napon Spanyolországba utazott az Udinese elnökének, Giampaolo Pozzónak a fia, Gino Pozzo, hogy aláírja a két csapat közötti megállapodást.

A játékos szerződtetésével kapcsolatban még nem teljesen tiszta a kép, de annyi biztos: a Barcelona nem egy összegben fizeti ki az Udinese által kért összeget, hanem öt év alatt, részletekben törlesztené az átigazolási díjat.

Alexis Sánchez átigazolási herce-hurcája mellett akadnak még kínosan hosszúra húzódó transzferek, elég ha Cesc Fabregas, Carlos Tévez, Sergio Agüero, Guiseppe Rossi vagy a brazil Neymar esetére gondolunk.