Atlétika-vb

A műlábú Pistorius indulhat 400 méteren

  • MTI

A művégtagokkal versenyző dél-afrikai Oscar Pistorius indulhat a tegui atlétikai-világbajnokságon, miután egy keddi, olaszországi versenyen sikerült megfutnia a szintet 400 m-en.

Pistorius nem ismer lehetetlent -

A 24 éves sportoló kedvenc távján 45.07 mp-es eredményt ér el, ami egyrészt egyéni legjobbja, másrészt bőven belül van a 45.25-ös vb-kvalifikációs szinten. Ráadásul ez az idő olimpiai A szint is, így ha beválogatják, ott lehet a jövő évi, londoni ötkarikás játékokon is, ami régi nagy álma.

A négyszeres paralimpiai bajnok Pistorius már a pekingi  olimpián is szeretett volna indulni az épek között, a nemzetközi szövetség (IAAF) azonban nem engedélyezte ezt számára. 2008 májusában aztán a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) megváltoztatta az IAAF döntését, a dél-afrikai atléta azonban nem tudott szintidőt futni.

A világbajnokságot a dél-koreai Teguban rendezik augusztus 27. és szeptember 4. között. Oscar Pistorius a július 30-án sorra kerülő Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj 2011 elnevezésű viadalon is rajthoz áll majd a Puskás Ferenc Stadionban.