Olimpia 2012

Idővel és pénzzel is jól állnak a londoni szervezők

Egy évvel a 2012-es olimpia előtt az épületek 88 százaléka elkészült, és úgy tűnik, sikerül a tervezett költségvetés keretein belül tartani a költségeket a szervezőknek - közölte Hugh Robertson brit sportminiszter.

Munkások dolgoznak a londoni Olimpiai Stadion építkezésén 2011 márciusában

"A szervezőbizottság emlékezetesen jó munkát végzett. Kiváló minőségű épületeket húztak fel egy kihívásokkal teli környezetben és nagyon szigorú költségvetés által korlátok közé szorítva" - dicsérte a londoni játékok előkészítéséért felelősöket a politikus.

Saját bevallása szerint biztos abban, hogy bőven bele fognak férni a 9,3 milliárd fontos költségvetésbe, hiszen a jelenlegi becslések szerint "csak" 7,25 milliárdot kell majd az olimpiára költeniük.

A versenyhelyszínek közül eddig öt készült el, és az uszodaközpontot is hamarosan befejezik, és felavatják. Az Olimpiai Parkot kiszolgáló vasútállomás felújítását az elmúlt hónapban fejezték be, és a pályaudvar így óránként 120 ezer ember fogadására lesz alkalmas.

Elkezdték egy siklóvonal kiépítését is a Temze fölött, amely szintén olimpiai helyszíneket fog majd összekötni. Ez az eszköz óránként 2500 főt tud majd átszállítani a folyó fölött.