Mezbemutató

A Ferencváros egyet jelent a szurkolótáborával - Lisztes Krisztián

Új játékoskeretének bemutatásával egyidejűleg új mezét is bemutatta a Ferencváros labdarúgó csapata, akik a hét végén a Diósgyőr ellen lépnek először pályára az új felszerelésben.

A Ferencváros játékosai ünneplik góljukat (illusztráció)

A Nike és a Ferencváros együttműködéséről

A Nike immár hat éve a Ferencváros labdarúgó csapatának stratégiai partnere. Felszerelés szállítóként megszakítás nélkül kitartott a csapat mellett az NBII-es szereplés és a csapat jövőjét érintő bizonytalan helyzetek alatt is. A most megkötött együttműködési szerződés jelentős előrelépést jelent mind a klub, mind a sportszergyártó számára és hasonló előnyöket hordoz, mint a többi, a régióban szereplő, Nike által támogatott csapatok szerződései (pl. Sparta Prága, Steaua Bukarest).

Ezek közül is kiemelkedő, hogy az utánpótlás is saját termékkeretet kap, ami biztosítja minden utánpótláscsapat egységes megjelenését. Újdonság továbbá, hogy a Nike olyan edzésanalitikai eszközöket is biztosít a csapat számára, amelyet az eredményes felkészülésre és annak mérésére használhatnak. Ilyen eszközöket használ a Nike több, nemzetközi sztárcsapata, mint a Manchester United, a Barcelona vagy a Juventus is. A tervek között szerepel továbbá egy nyugat-európai sztenderdek alapján kivitelezett szurkolói bolt létrehozása is.

A mez szurkolói változata kapható a Fradi shopban és a Football Factor valamint a Lion Sport üzleteiben, augusztustól a Hervis Arena, Europark és Mammut üzleteiben.
Az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is a klub filozófiáját képviselő „Fradistának lenni felelősség” mondat olvasható a játékosok mezén található címer belső oldalán, amely az újonnan igazolt játékosok számára is meghatározó gondolat a következő szezonban. Ez az egy mondat olyan eszmeiséget képvisel, amellyel a játékosok - és a mez replikáját hordó szurkolók - pályán és azon kívül egyaránt azonosulnak. Ezzel a filozófiával a Ferencváros hagyományait, szabályait és céljait tisztelik a klubhoz kötődők.

Számomra a felelősség elsősorban azt jelenti, hogy az ember megtanul felelősségteljesen gondolkodni.” - mondta Lisztes Krisztián, a Ferencváros újonnan igazolt középpályása. „Annak a játékosnak, aki ennél a klubnál játszik és Fradi mezben a pályára lép, tisztában kell lennie azzal mit is jelent pontosan a Ferencváros: egyet jelent a szurkolótáborával. A legnagyobb magyar klub, amely nagy sikereket ért el a múltban és reméljük a jövőben is. Mint játékos tudnunk kell nem csak a klubot, hanem a hozzáértő szurkolótáborunkat is kiszolgálnunk, hogy minden mérkőzés végén játékos és néző maradéktalanul egymásra találjon…” 

A foci a játékon kívül az érzelmekről szól. Érzelem nélkül nincs játék. Dolgozz keményen, add a legjobb formád! - erről szól a futball” - mondta Mark Otten, a Fradi újonnan igazolt holland idegenlégiósa. „Én és a Fradi hasonló utakon járunk, rossz élményeket hagyva magunk mögött tartunk együtt a magasba. Azért jöttem a Ferencvároshoz játszani, mert részese szeretnék lenni ennek a reményteli jövőnek. Nagyon megérintett a szurkolók szeretete, amit remélem a pályán nyújtott teljesítményemmel meghálálhatok.

A megújult zöld-fehér csíkos hazai mez V-alakú mintázatát tradicionális, korabeli Ferencváros mez inspirálta. A V-alakzat továbbá az angol ’victory’, azaz győzelem szóra hajaz, amely remélhetőleg újabb sikerekre inspirálja majd a csapatot.

A mez számos technológiai újítása közül kiemelkedő a lézervágott szellőzőnyílásokkal ellátott Dri Fit anyag, amely hőkötéssel megerősített varrásokkal biztosítja a tökéletes nedvszívást. A mez - a már korábban bemutatott - újrahasznosított technológiával, darabonként 8 újra felhasznált pille palackból készült.

A Ferencváros játékosa, Rósa Dénes a Fradi új mezében