Copa América

Neymarékat nem kíméli a brazil sajtó

  • MTI

Történelmi hozzá nem értésről számolt be az O Globo című brazil lap annak nyomán, hogy az ország labdarúgó-válogatottja gólképtelennek bizonyult Paraguay csapatával szemben, s így a negyeddöntőben búcsúzott a Copa Americától.

"A szégyent nem lehet eltakarni"
Az újság a "szégyenletes" jelzőt is használta az együttes teljesítményének értékelésekor, kiemelve, hogy az alakulat nem csupán a rendes játékidőben és a hosszabbításban, de a tizenegyespárbajban sem tudta bevenni az ellenfél kapuját: az első négy kísérletező nem járt sikerrel, az ötödik pedig már oda sem állhatott a labda mögé.

"Micsoda inkompetencia" címmel jelent meg a beszámoló, a Correio Braziliensében, melynek szakírója megkérdőjelezte a szövetségi kapitány, Mano Menezes alkalmasságát is, különös tekintettel a 2014-es brazíliai világbajnokság közelségére.

A Jornal de Brasilia többek között a tizenegyesek elhibázását boncolgatta, azon keseregve, hogy a játékosok "a tribünre küldték a labdát". A lap beszámolója melletti fotón az arcát eltakaró fiatal csatár, Neymar látható. A képaláírás ugyancsak hűen fejezi ki a lap állásfoglalását: "a szégyent nem lehet eltakarni".