MKB Veszprém

Gulyás Péterre 5-6 hét kényszerpihenő vár

A magyar válogatott és az MKB Veszprém jobbszélsője, Gulyás Péter a múlt héten sajkacsonttörést szenvedett: a két méteres játékosnak ezért hétfőn kés alá kellett feküdnie.

A válogatott szélsőre néhány hét pihenő vár

Ugyan az MKB Veszprém már a múlt héten elkezdte a felkészülést a 2011/2012-es szezonra, nem tarthatott társaival a csapat mókamestere, Gulyás Péter. A veszprémi közönség egyik kedvencének ugyanis eltörött a sajkacsontja, ami egy rendkívül lassan gyógyuló, kellemetlen sérülés. A veszprémi játékos és az orvosi stáb ezért úgy döntött, hogy műtéti beavatkozással gyorsítják meg a gyógyulási folyamatot.

"A sajkacsonttörés nagyon kellemetlen sérülés, hiszen rendkívül lassan gyógyul, ezért arról döntöttünk a játékossal közösen, hogy műtéttel gyorsítjuk meg a felépülési folyamatot. A mai nap folyamán csavarokkal rögzítettük a sérült csontot, így csak egy hétig kell a játékos kezének gipszben lennie, majd utána elkezdheti kezének fokozatos tornáztatását. Várhatóan 5-6 hét múlva tud Péter teljes értékű munkát végezni, ha nem műtjük meg, akkor a felépülés több mint 10 hétig is eltarthatott volna."- nyilatkozta a veszprémiek honlapjának Dr. Mahunka Zsolt, a csapat orvosa.