Átigazolás

A Juventus a napokban tárgyal Vidal ügynökével

Német és angol sajtóhírek szerint is el fogja hagyni a Leverkusent Arturo Vidal. A chilei középpályást továbbra is nagyon szeretné megszerezni a Bayern München, a Gyógyszergyáriak azonban nem akarják Németországon belül eladni. Így a Juventus és az állítólag szintén érdeklődő Chelsea lehet előnyben.

Vidal korábban maga követelte, hogy adják el a Bayernnek, és a nyáron a Leverkusentől a Bajorokhoz áttelepülő edző, Jupp Heynckes is biztos volt abban néhány nappal ezelőtt, hogy az övék lesz a játékos.

"Tudom, hogy Arturo hozzánk akar jönni. Nem fog a Juventushoz igazolni, sem a Lazióhoz, a Romához, vagy bárhova máshova. Ha nem ezen a nyáron lesz a Bayern München játékosa, akkor a következőn. Akkor ráadásul ingyen" - nyilatkozta magabiztosan a 66 éves tréner.

Arturo Vidal, a Bayer Leverkusen chilei középpályásának gólöröme a csapat egyik Európa Liga-mérkőzésén 2010-ben

Nos, lehet, hogy mégis tévedett, mert Wolfgang Holzhäuser, a Bayer ügyvezető igazgatója elismerte, hogy tárgyalnak a Juventusszal, és közel állnak a megállapodáshoz. A német sajtó azt is tudni véli, hogy a Chelsea is érdeklődik a középpályás iránt, ezt azonban a klubvezető nem akarta megerősíteni. "Néhány klub nem akarja, hogy megnevezzük" - mondta az újságíróknak.

Az angol média érdekes módon nem a Chelsea-, hanem a Juventus-féle szálat erősítette meg, méghozzá azzal, hogy a Zebrák képviselői a napokban találkoznak Fernando Felicevich-csel, Vidal ügynökével, hogy tárgyaljanak vele.

Ahogy arra Jupp Heynckes is utalt, a játékos szerződése 2012 nyaráig él a Leverkusennél, és nem akarja azt meghosszabbítani. A Gyógyszergyáriakhoz 2007-ben igazolt a középpályás, előtte a chilei Colo-Colónál szerepelt. A Bundesligában eddig 117-szer lépett pályára, az árát pedig 15 millió euróra becsülik.