Átigazolás

Az MU-t és a Benficát megjárt portugál csatártehetséget szerződtetett a Videoton

Evandro Brandao, a Manchester Unitedben és Benficában nevelkedett portugál csatártehetség aláírt a Videotonhoz. A hírt a fehérvári klub hivatalos oldalán jelentette be. A játékos három évre írt alá a címvédőhöz.

Tovább él a latin vonal, Evandro Brandao aláírt a Videotonhoz

A futballista tehetségére már 15 éves korában felfigyelt a Manchester United, hamarosan le is foglalták a játékjogát. Brandao 2009-ben visszatért hazájába, a harminckétszeres bajnok Benficához, amely először a Fátima együtteséhez, majd pedig a Gondomar csapatához adta kölcsön, utóbbiban 12 mérkőzésen 10 gólt szerzett a fiatal támadó.

A portugál utánpótlás-válogatott Brandaóval korábban együtt dolgozott Paulo Sousa, a Vidi vezetőedzője az U16-as csapatnál.

"Paulo Sousa nagyszerű edző, erről meggyőződhettem, amikor a korosztályos válogatottnál velünk dolgozott. Komoly tekintélye volt a csapat előtt. Elsősorban az ő személye miatt döntöttem úgy, hogy Fehérvárra igazolok. Bár tisztában vagyok vele, hogy a klubnál csatárposzton nagy a konkurencia, több gólkirály is van a keretben, az idejövetelem célja mégis az, hogy minél több játéklehetőséget kapjak, amivel természetesen élni is szeretnék, góljaimmal pedig segíteni a jövőben a Videoton FC-t a hazai és nemzetközi porondon egyaránt" - nyilatkozta a vidi-hu-nak Brandao.