Forma-1

Nem vezetek másképp, de kockáztatni kell - Schumacher

A németek hétszeres világbajnoka szerint nem azért szenved sok balesetet az idei szezonban, mert más stílusban versenyezne a korábbiakhoz képest vagy a kontentrációja csökkent volna.

Schumacher igen, az eredmények nem a régiek A 42 éves rekordert számos kritika éri a szakértők részéről: egyrészt a tőle elvárható eredmények elmaradása, másrészt pedig a szokatlanul sok baleset miatt.

A Mercedes pilótája egy német autós-motoros szaklapnak nyilatkozva elmondta: sem a vezetési stílusa, sem pedig a koncentrációja nem változott a megszokotthoz képest. Az idei világbajnoki évadban Schumacher három balesetnek is részese volt, de mint mondja: néha váratlan szituációkkal kell szembenézni egy versenyen.

"Mindhárom ütközésnek más oka volt. Nem vezetek másképp, mint korábban, és a koncentrációm sem csökkent, amit a rajt utáni előzési manővereim is bizonyítanak. Sajnos a versenyek során történtek váratlan helyzetek, amelyek ütközéshez vezettek. Elhiheti, hogy én is értelmetlennek találtam a karambolokat, és szívesen elkerültem volna őket. De mint mindenki más, én is arra törekszem, hogy javítani tudjak a helyezésemen, így kockáztatni kell" - tette hozzá Schumacher.

Michael Schumacher kilenc futam után jelenleg 28 pontjával a tizedik helyen áll a pilóták versenyében, csapattársa, Nico Rosberg 40 egységgel a hetedik pozíciót foglalja el.