NB I előzetes

A Pécs nyári igazolásaiban, a Haladás a rutinjában bízik

Mészáros Ferenc elmondta, az általa elképzelt játék kialakulásához még biztosan idő kell, Aczél Zoltán legrosszabb esetben is egy pontra számít.

A PMFC újra az élvonalban bizonyíthat

Négy év után jutott vissza az élvonalba a Pécs. Mivel az NB II-es bajnokság tovább tartott, mint az élvonal, nem volt egyszerű az együttes felkészítése a bajnoki nyitányra. Az újonc az első fordulóban a Szombathelyi Haladással játszik hazai pályán.

„Nem volt sok időnk a felkészülésre, de mindent elkövettünk, amit lehetett. Az, hogy mennyire állt össze a csapat, majd holnap kiderül. Erősödött a csapatunk, hiszen NB I-es szintű és potenciálisan élvonalra alkalmas játékosok jöttek hozzánk. A nagy kérdés az, hogy a rövid idő alatt a fiúk mennyire tudtak alkalmazkodni az új helyzethez, új közeghez. Bízunk a sikerben, de az általam elképzelt játék kialakulásához még biztosan idő kell. A bajnokság végeredményét nem a Haladás elleni mérkőzés adja, mi mindent megteszünk a győzelemért, bármi is lesz az eredmény, megyünk tovább” – fejtette ki a Mészáros Ferenc vezetőedző a pmfc.hu-nak.

Holczer Ádám, Andorka Péter, Sabin-Cosmin Goia és Bajzát Péter is Nyíregyházáról érkezett a Baranyába, utóbbi személyében egy gólérzékeny támadót is sikerült igazolnia a PMFC-nek a nyáron.

„Keményen edzettünk az elmúlt pár hétben, így a társaságot jobban, a várost egyelőre kevésbé sikerült megismerni.  Jó közösségbe érkeztem, nem volt gond a beilleszkedéssel. Az új csapatba érkezésnél mindig az a legfontosabb, hogy minél gyorsabban elfogadtassa az ember magát a társaival és a közönséggel is. Elsősorban magunkkal kell továbbra is foglalkozni, de természetesen megnéztük és készültünk az aktuális ellenfélből most is. A vendégek a tipikus 4-4-2-t játsszák. Összeszokott társaság néhány olyan klasszis labdarúgóval, mint Molnár Balázs, Halmosi Péter, vagy Kenesei Krisztián. Nekünk plusz motiváció jelent, hogy hosszú évek után újra első osztályban lépünk pályára” – nyilatkozta az NB II Keleti csoportjának legutóbbi gólkirálya.

A Szombathelyi Haladás összeszokottságával aligha lehet gond a nyitó fordulóban, újonnan érkező játékosok nem borították meg a rendet. A vasiak mestere, Aczél Zoltán nem titkoltan győzelemben bízik az első fordulóban.

„A Pécs négy évet töltött a másodosztályban, biztos vagyok benne, hogy a tulajdonosának nem az a terve, hogy átszállójegyet váltsanak a legjobbak között – mondta a Haladás trénere a klub honlapjának. – Több játékost igazoltak Nyíregyházáról, érkeztek légiósok is. Láttam másodosztályú- és edzőmeccsüket is. Háromesélyes az összecsapás. Mellettük szól a hazai pálya, az újonc lendülete és a várható sok néző. De szólnak érvek mellettünk is. Az összeszokottságot, az élvonalbeli rutint mindenképpen ide sorolnám. A lényeg, hogy pontokért, legrosszabb esetben is pontért utazunk."

OTP Bank Liga 1. forduló
PMFC- Szombathelyi Haladás 19.00
hathárom-tipp: 2