NB I előzetes

Kondást nem téveszti meg a Vasas, Komjáti szerkezetet váltott a nyáron

A DVSC trénere már nagyon várja a bajnoki rajtot, a Vasasnál még az utolsó pillanatig a játékosok szükséges papírjait szerzik be.

Kondás Elemér alig várja a kezdő sípszót - Fotó: haon.hu

A DVSC-TEVA-Vasas-Híd összecsapással péntek este megkezdődik az OTP Liga 2011-2012-es kiírása. Kondás Elemér, a Debrecen trénere sajnálja, hogy az új játékosok többségére még nem számíthat, de alig várja, hogy elkezdődjön a szezon.

„Az új játékosok később csatlakoztak, van egy kis fizikai lemaradásuk, emellett nem mindenkinek van kész a papírja. Elképzelhető, hogy valamelyikük leül a kispadra, de ismétlem: még be kell illeszkedniük a csapatjátékba – mondta a Loki hivatalos oldalán a tréner. -  Mindenki várja már a rajtot, én például nagyon, de szerintem a játékosok is így vannak ezzel, és remélhetőleg mindent megtesznek, hogy az első meccsünk jól süljön el, mert egy sikeres nyitány befolyásolhatja a további mérkőzések kimenetelét. Ne tévesszen meg senkit, hogy a Vasas kerete átalakult, és azt a benyomást kelti, mintha szanaszét lenne. Nem szabad így felfogni, mert biztos, hogy nagyon nehéz ellenfél lesz. Az új labdarúgóik nagy bizonyítási vággyal lépnek pályára, de az első mérkőzésen amúgy is mindenki feltüzelt állapotban futballozik, újult erővel próbál a játékba kapcsolódni. Néhány meccs után kialakulnak majd az erőviszonyok, de az elején minden csapat kettőzött erővel küzd.”

A vendég fővárosaik jelentős vérátömlesztésen estek át a nyáron. Az angyalföldiek közel tíz éve nem tudják legyőzni a Debrecent, remélik, ez a rossz sorozatuk most megszakad. Komjáti András, a piros-kékek vezetőedzője leginkább az összeszokatlanságtól tart.
 
„Nehéz próba vár ránk pénteken, hiszen az erős ellenfélen túl meg kell küzdenünk az összeszokottság hiányával is – nyilatkozta a Vasas honlapjának a szakember. - Olyan csapat lép pályára Debrecenben, amelynek tagjai nem sokat játszottak együtt. Persze akarattal, erős motivációval sok mindent el lehet érni, én mindenesetre teljes mértékben bízom a labdarúgóimban, remélem, a mutatott játékkal rá is szolgálnak majd erre a bizalomra. Elsősorban arra próbálom ösztönözni őket, hogy próbáljanak maximálisan koncentrálni az előttük álló feladatra. A tavaszhoz képest mindenképpen más szerkezetű csapatot láthatnak majd szurkolóink a Nagyerdőben, hiszen a taktikánknak is alkalmazkodni kell az új csapattagok erényeihez. Antal Péter technikai vezetőnk hősies munkájának köszönhetően játékosaink többségének a papírjai rendben vannak, remélem péntek déli tizenkét óráig a még meglévő hiányosságokat is sikerül pótolni.”

OTP Liga 1. forduló

DVSC-TEVA-Vasas-Híd 18.00 (Sportm)